БСП продължава. Аз оставам член на БСП, продължавам да си

...
БСП продължава. Аз оставам член на БСП, продължавам да си
Коментари Харесай

Нинова се оплака от кампанията за властта в БСП

БСП продължава. Аз оставам член на Българска социалистическа партия, не преставам да си работя на това ниво като член. Така Корнелия Нинова отговори пред Българска национална телевизия на въпроса какво ще стане в случай че тя не бъде определена за ръководител на левицата на идните вътрешни избори.
" Членовете на партията ще решат кой какви шансове има и ще го изберат на 12 септември. Не измервам възможностите си. Не измервам рейтинги ", безапелационна беше тя.
" Да, доста грозна акция се води през медиите, в това число и към мен персонално. Този разбор и взор кой предал и кой не по-късно ще вършим ", призна Нинова.
Имаме задоволително работа, от нас се чака да предложим лява опция, тъй че продължаваме да работим, изясни Нинова краткосрочните си цели и добави: " Ако се съсредоточим в мерене на рейтинги ще загубим време. "
В Националния съвет на партията обаче има полюсни изказвания, вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия не приема ваши отчети и ви упреква в еднолично ръководство, отвърна я водещата. Нинова отговори: " Един сътрудник се пошегува, че отношението към мен е като израза " Защо си със шапка, за какво си без шапка ", т.е. когато предложа нещо на Националния съвет и то се одобри излизат заглавия, че ръководя еднолично. Когато се отхвърлят мои оферти - водачът беше неодобрен, т.е. виновността постоянно се хвърля върху мен, изясни тя.
" Нормално е. И не за пръв път, и освен при мен като началник, Националният съвет изслушва оферти, дискутира ги, трансформира ги. Каквото реши груповият орган, това се прави ", безапелационна беше Нинова.
" Смятам, че диалозите през медиите не са верни, те демотивират членовете на Българска социалистическа партия. Могат да доведат до отчаяние. Мястото е в Националния съвет. Аз там регистрирах всеки разход, в случай че някой е имал въпрос, можел е да го сложи ", разяснява финансовото положение на левицата водачът й и обвиняванията на вътрешната съпротива, че задълженията на партията са над 5 млн. лева. 
Георги Свиленски: Касата на Българска социалистическа партия не е цялостна и не би трябвало да е
Пред банкрут ли е Българска социалистическа партия? Не, изрично, сподели Нинова. " Защо мълчахте на Националния доклад, за какво никой не ми сложи въпроси и за какво нямаше полемика, попита на собствен ред тя.
По разпоредбите и Устава на Българска социалистическа партия, Общопартийната контролна комисия е проверила и заверила разноските на партията. Второто условие е, финансовият доклад да бъде удостоверен от самостоятелен инспектор, заведен е. И третото условие е да бъде предаден и тестван от Сметната палата, осъществено е. Оттам нататък какво повече да направя, изясни тя.
Аз не знам за партийни структури, които да нямат пари за партийна активност, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. Знам, че структурите ни нямат получена дотация от много време. От 1 януари всички партии нямат дотация, в това число и Българска социалистическа партия. Така че не сме превели и на структурите, сподели още тя.
Поддържаме партийният си живот с дарения, най-много от депутати, за което сме им признателни, приключи коментарът си по тематиката Нинова.
Със или против ГЕРБ след изборите в Българска социалистическа партия:
" Да оставим персоналното и да забележим огромното. Твърдя, че от избора в Българска социалистическа партия, доста е зависи какво ще бъде бъдещето на България . Защото през избора на всички органи в партията - ръководител, Национален съвет, общински управления, регионални управления. Цял цикъл на избори в партията, което би трябвало да покаже наклонност накъде ще вървим ", сподели тя.
" Да, аз съм представител на онази част от Националния съвет, която счита, че би трябвало да бъдем безапелационна съпротива на ГЕРБ, ярка опция на ГЕРБ и да предложим друго развиване на България, търсейки съдружници в левия набор, център - всички, които желаят промяна на модела на ръководство, не просто на ГЕРБ. ", безапелационна беше Нинова.
Има и друга наклонност в партията, призна тя, която не е от през вчерашния ден. Нейните представители считат, че би трябвало да търсим съдействие с ГЕРБ. Тенденцията продължава от 4 години. Примери има доста, и предложенията за постове, в това число и към мен за ръководител на Народното събрание, и обществени изявления на членове на УС вид " ГЕРБ ръководят добре ", през " скрити ходове ", предлагани през годините.
Сега тези трендове се изострят поради изборите в партията. Но най-важното е, че ще има директен избор. Властта се дава на народа и хората ще решат какво ще стане, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР