БСП призова Радев да наложи ветоПарламентарната група на БСП за

...
БСП призова Радев да наложи ветоПарламентарната група на БСП за
Коментари Харесай

БСП с писмо до Радев: Наложете вето на военната помощ за Украйна

БСП прикани Радев да наложи несъгласие
Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ изпрати писмо до президента Румен Радев, с което упорства той да наложи несъгласие на закона за ратификация на съглашението за даване на оръжия на Украйна, оповестиха от „ Позитано “.

Вчера Народното събрание одобри на второ четене Законопроекта за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. След ратификацията ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани президентът да наложи несъгласие на закона. Тя означи, че това, което е гласувано от Народното събрание, понижава пълномощията на Народното събрание и опонира на Конституцията, защото министърът на защитата е подписал контракт, че анексите към него не подлежат на ратификация в Народното събрание.

В писмото до президента от Българска социалистическа партия показват, че съгласно тях той има две групи учредения да наложи несъгласие – конституционни и юридически, и морално-политически. От Българска социалистическа партия се базират и на обществени изявления на президента против замесване на България във войната в Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР