БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра

...
БСП призова премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра
Коментари Харесай

Социалистите поискаха оставката на вътрешния министър

БСП прикани премиера Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на вътрешните работи Валентин Радев преди този момент да се случи под публичен напън. Това заяви депутатът от Българска социалистическа партия Красимир Янков по време на брифинг в Народното събрание. Той направи изказване от името на партията дружно с сътрудниците си от Вътрешна комисия. "В момента призоваваме министър-председателя, преди да има срив във системата и преди да има задоволително мощен публичен напън, да изиска оставката. Вероятно ще имаме следващи дейности ", сподели Янков, представен от "Фокус ".

Според него, в случай че не се решат проблемите, опозицията в лицето на Българска социалистическа партия ще отстои работеща система за сигурност и кадровото й застраховане. "Министърът на вътрешните работи още веднъж смути обществеността със своите възгледи за законосъобразното действие на службите за сигурност. Този човек е опасност за демокрацията ", уточни Красимир Янков. По думите му отстраняването му от този пост към този момент не е нужно единствено, с цел да действа обикновено Министерство на вътрешните работи, а тъй като неговата позиция не подхожда на заемания от него пост.

"Проверките на "Пътна полиция " няма да са единствено на водачите на МПС, а ще бъдат проверявани всички пасажери в колите. Това няма по какъв начин да се прикрие за усъвършенстване на работата на контролните органи за връчване на неполучени фишове ", съобщи Янков. По думите му това е полицейщина. "Полицейщина, която ще открива кой с кого и по кое време пътува и данните от инспекцията ще се записват от системата. От изявлението на министър Радев научаваме, че колкото повече ни наблюдават, слушат законно, толкоз по-добре, тъй като ще заловен неприятните, тези които "ни мислят неприятното ", разяснява Янков. Според него визиите на министъра за ред и правда не кореспондират с съответни законови пълномощия. "Не за първи път ГЕРБ се пробва посредством свои фрагменти или с безумни импровизации на законотворчество да придобие инструмент за напън върху жители и юридически лица ", разясни Янков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР