БСП прие платформата си за Евроизборите. Пред делегатите от 49-ия

...
БСП прие платформата си за Евроизборите. Пред делегатите от 49-ия
Коментари Харесай

49 конгрес на БСП: Нинова е убедена, че социалистите могат да спечелят евровота

БСП одобри платформата си за Евроизборите. Пред делегатите от 49-ия конгрес, водачът Корнелия Нинова съобщи, че партията ще работи за обществен Европейски Съюз, подсилен от нов стопански модел за напредък с акцент върху превъзмогване на неравенствата и бедността. Нинова е уверена, че социалистите имат късмет да завоюват изборите за Европейски парламент, стига вотът да е почтен.

Основното обръщение в изявлението на Корнелия Нинова беше, че България и Европа имат потребност от смяна. Увери, че Българска социалистическа партия може да предложи съответни ограничения за тази смяна.

Нинова дефинира ръководството на ГЕРБ като „ 10-годишно минало и провалено настояще “. Алтернатива вижда в политиките, заложени в плана " Визия на България ", който беше утвърден от делегатите.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Ако победим ГЕРБ на тези избори имаме опция освен да изпратим в Екологичен потенциал хора,които ще пазят българските ползи,но може да отстраним ГЕРБ от властта и да стартираме смяната в България и във вашия живот тук.  Корнелия Нинова на конгреса на Българска социалистическа партия: ГЕРБ са провалено настояще Корнелия Нинова на конгреса на Българска социалистическа партия: ГЕРБ са провалено настояще
В НДК в 10 ч. стартира конгресът на Българска социалистическа партия. На форума участват към 2000 души - делегати и посетители. Като първа точка от дневния ред водачът Корнелия Нино...

Разговорите за евроизборите стартират с приемането на предизборна платформа, в която са заложени политики, защитаващи ползите на България и Европа, а не с интриги към реденето на листата, разяснява Нинова. Напомни също, че Българска социалистическа партия е единствената партия с ограничаване от два мандата за ръководителя ѝ.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Вечни ръководители няма, нашата партия не се крепи на един човек и на ръководителя си, който и да е той. Нашата партия се крепи на вас, на членовете и симпатизантите ѝ.  Престрелки сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ поради обвиняването на Елена Йончева Престрелки сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ поради обвиняването на Елена Йончева
С декларация от парламентарната естрада групата на "БСП за България " още веднъж отбрани депутата от левицата Елена Йончева във връзка повдигнатите против нея...

Нинова още веднъж отбрани Елена Йончева и заяви, че другата седмица тя ще разгласи резултати от следствие за корупция по високите етажи на властта. Конгресът одобри декларация в отбрана на Йончева.
Елена Йончева - народен представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": Режимът в България се пробва да ни разедини и унищожи един по един. Да се разправят с нас един по един. Но желая да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла.  Сергей Станишев: За мен е значимо да работя в идващия Европарламент Сергей Станишев: За мен е значимо да работя в идващия Европарламент
Това съобщи в студиото на „ Денят стартира с Георги Любенов “ водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който беше избран отново на пост...

Конгресът утвърди и предизборна платформа за идните избори за Екологичен потенциал. Този документ слага водачът на ПЕС Сергей Станишев в деликатна обстановка, тъй като в него категорично е записано че евродепутатие на Българска социалистическа партия ще работят срещу Истанбулската спогодба и Пакта за миграция на Организация на обединените нации: тематики, по които мнението на Станишев радикално се разграничава от това на управлението на партията. Той увери, че този факт не го тормози, само че даде да се схвана, че различия не се отразяват добре на партията.
Сергей Станишев - президент на ПЕС: Който се пробва да копае окопи сред Българска социалистическа партия и европейското социалистическо семейство стреля в крайници си.
„ Има хора, които злоупотребяват с това, аз и в този момент го виждам, само че нямам терзания “, разяснява той въпроса за Истанбулската спогодба.

Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев предвижда, че резултатът от евровота ще е определящ за това ще има или не предварителни парламентарни избори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР