БСП предпочита да вари ГЕРБ на бавен огън - да

...
БСП предпочита да вари ГЕРБ на бавен огън - да
Коментари Харесай

Политолог: БСП вари ГЕРБ на бавен огън

БСП избира да вари ГЕРБ на муден огън - да има непрекъснати митинги и да няма чак толкоз бързи избори. Защото при бързи избори, прекомерно евентуално е ГЕРБ да завоюва още веднъж. Затова задачата на Българска социалистическа партия и на хората, които желаят да " сготвят " това държавно управление, е да го " готвят " по-бавно - доверието да ерозира и в един миг по опция в един миг ГЕРБ да падне под Българска социалистическа партия. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия политологът Първан Симеонов, съобщи novini.bg.

За момента част от престижа на кабинета е избавена, само че ще има последващи такива стадии - нови митинги и кавги, съобщи Симеонов.

Напоследък всичко, което се случва в страната, е в по-пряка изгода за Движение за права и свободи, в сравнение с за Българска социалистическа партия. Видяхме удар по Патриотите и при едни възможни последващи избори Движение за права и свободи застава в идеалната обстановка – релативно равни ГЕРБ и Българска социалистическа партия, вероятно Обединените патриоти отвън Народното събрание и Движение за права и свободи в ролята на балансьор, да държи всички в зависиимост. Това е доста неприятна политическа обстановка – менгеме за Борисов, уточни политическият анализатор.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи фактически стоят край казанчето и се готвят да ядат. Патриотите вършат всичко допустимо да се самосвалят, цяло знамение е, че изкараха дотук, сподели общественият антрополог Харалан Александров. Макар и късно, Валери Симеонов съумя да избави фасона си на заслужен човек, който споделя истината, въпреки и с изострен език. Оставката му значи, че оттук нататък политиците ще си намерят приказките, най-малко в това отношение, уточни Александров.

Валери Симеонов съумя да си извоюява мястото на човек, който споделя това, което мисли, като някакъв вътрешен омбудсман. Той подразни едни, само че доста се хареса на други. С изявлението за майките на деца с увреждания подразни всички и внезапно загуби имидж. Загубиш ли публичното мнение, губиш тези, поради които се прави политиката. Оттук нататък той има шанса ненапълно да поправи своя имидж, тъй като има шанса да е по-свободен. Сега той може да споделя и по-пиперливи неща, само че е противоречиво до каква степен това е удачно, имайки поради това, което се случи, разяснява Първан Симеонов.

В страната има две действителности – животът и общественото говорене. Битката се води и в двете действителности. В първата нещата са релативно спокойни. В общественото говорене нещата получават катасттрофични измерения – има внезапно популистко говорене, което демонстрира, че нещо е възпалено в мисленето на обществеността. Улицата би трябвало да изпрати сигнал на политическия център, че нещо се случва. Имаме проблем и по хоризонтала, и по вертикала. Изглежда е доста мъчно да се състои естественият и градивен диалог, съобщи Харалан Александров.
 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР