БСП предложи Парламентът да не излиза в лятна ваканция през

...
БСП предложи Парламентът да не излиза в лятна ваканция през
Коментари Харесай

ГЕРБ не искат да работят, отсвириха майките на децата с увреждания

БСП предложи Парламентът да не излиза в лятна почивка през август, до момента в който не се одобряват трите законопроекта за решение на проблемите на децата с увреждания.

"Не е човешко и обикновено депутатите да лежат на плажа, а майките с децата в палатки на жълтите павета ", разгласи Нинова на конференция във вторник.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Те изрично отхвърлиха да поддържат концепцията на Българска социалистическа партия.

Все отново дадоха обещание, че въпросът ще бъде разискван на Председателски съвет и в пленарната зала, откакто социалистите към този момент го внесоха. Според ръководещите това е чиста проба популизъм.

"Аз приканвам сътрудниците да не са такива крайни популисти ", моли Десислава Атанасова, която укори, че за следващ път настояванията на избрана обществена група се употребяват за политическа изразителност.

"Това щеше да е задоволително, в случай че не ставаше въпрос за прилагане от страна на една госпожа, която във вчерашния или днешния ден се е записала само, че е в постройката на Народното събрание ", атакува Нинова депутатката от ГЕРБ. "Направила съм информация от осведомителната система за гласоподаване в Народното събрание. От 59 гласувания в Народно събрание през днешния ден госпожа Нинова е гласувала единствено един път при регистрация сутринта, с цел да й се брои този ден за присъствен и да не бъде санкционирана ", разкри Десислава Атанасова. Вчера от 90 гласувания госпожа Нинова има пет такива ", упрекна тя.

"Нормално е, когато има обществени претенции, политиците да имат избрана сензитивност. Но да се злоупотребява с това на фона на нейното безхаберие и безучастие в работата на Народното събрание, считам, че е неприемливо ", възмути се Атанасова.

Тя подсети, че когато се е налагало, Народното събрание работи с удължено работно време и прави изключителни съвещания.

Тя не пожела да разяснява желанието за оставка на омбудсмана, като разясни, че Мая Манолова е определена от Народното събрание и би коментирала този въпрос единствено в случай че има такава подадена в Народно събрание.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР