БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите

...
БСП предлага удължаване на добавката от 120 лева към пенсиите
Коментари Харесай

БСП: По 120 лева към пенсиите до края на извънредната обстановка

БСП предлага удължение на добавката от 120 лв. към пенсиите до края на изключителната епидемиологична конюнктура, а размерът на майчинството през втората година и през 2022 година да бъде колкото минималната заплата, разгласи Георги Гьоков от " левицата " по време на полемиките по тематиката " Труд и обществени грижи ".

От думите на Гьоков стана ясно, че се разисква размер на минималната работна заплата от 710 лв. за 2022 година. В момента майчинството е колкото минималната работна заплата, само че това е записано единствено до края на годината.

Освен това от Българска социалистическа партия упорстват в бюджета да има съответни ограничения за незабавна енергийна целева поддръжка за фамилиите с ниски приходи - месечна целева дотация от 200 киловатчаса до края на март при ясно дефинирани критерии за енергийна беднотия. Нито едно семейство с ниски приходи да не бъде изключено от енергийната мрежа, като се даде опция за разсрочено заплащане на сметките, които са високи през зимния отоплителен сезон, желаят от партията.

От Българска социалистическа партия оферират още ограничение на износа на дърва за огрев, диференцирани ставки на Данък добавена стойност за храни и медикаменти, безвъзмездни детски градини и ясли, помощ в размер на минималната работна заплата за родителите, които са принудени да останат у дома по време на пандемията с децата, са измежду предложенията на партията.

Българска социалистическа партия предлага еднократна помощ от 300 лева за всички деца от първи до четвърти клас, облекчение на данъчната и осигурителната тежест за работещи родители посредством въвеждане на 500 лева необлагаем най-малко за всяко дете.

Партията желае и повишен размер на минималното обезщетение за безработица, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР