БСП предлага самоосигуряващите и самонаетите лица да получат по една

...
БСП предлага самоосигуряващите и самонаетите лица да получат по една
Коментари Харесай

БСП предлага по една минимална заплата за самоосигуряващите се и самонаетите лица

 Българска социалистическа партия предлага самоосигуряващите и самонаетите лица да получат по една минимална заплата за това, че няма да могат да правят активност. Последиците за хората със свободни специалности ще бъдат извънредно съществени, уверени са от левицата, тъй като това са хора, заети  в областта на изкуството или на услугите и нямат опция да се оправят в тази рецесия.

Така националният представител от  парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България “ Виолета Желева аргументира по време на разискването на Бюджет 2021 в Народното събрание предлагането на " Българска социалистическа партия за България “ и тази каста да получи помощ в рецесията. Тя означи, че това е зов и на  Европейската комисия.

Желева подлага на критика ръководещите, че и този  път огромна част от ограниченията остават на хартия и не могат да стигнат до хората.

“И самоосигуряващите се заплащат налози, заплащат и вноски за болест и напреднала възраст, само че за следващ път те остават отвън обсега, който предлага държавното управление. Много от тези хора са и родители, които ще би трябвало да гледат децата си у дома. Те също ще останат без помощ “, установи Виолета Желева.

Депутатът от групата на левица Надя Клисурска подлага на критика също изолирането от ръководещите на тези групи българи: " От оповестяването на изключителното състояние досега самоосигуряващите се лица останаха отвън обсега на всички съответни социално-икономически ограничения. От на следващия ден още веднъж една огромна част от хората, упражняващи свободни специалности, ще останат в изолираност “.

Тя акцентира, че ресурсът на единствената мярка, която е била в някаква помощ на тези лица -кредитите от Българската банка за развиване /БРР/, е бил едвам на половина усвоен, а самата мярка – незадоволително съответна.

  " Нашето предложение е да има обезщетителен механизъм, който да  не е единствено за отбрана и опазване заетостта на наетите служащи и чиновници. То е обвързвано с неусвоените 110 млн. лв., отпуснати през БРР – да отидат за една по-ефективна мярка за самоосигуряващите се и те да получат поддръжка в месеците, в които не могат да упражняват своята специалност “, сподели още Клисурска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР