БСП предлага мораториум върху газа като спешна мярка Още април

...
БСП предлага мораториум върху газа като спешна мярка Още април
Коментари Харесай

Ченчев за преговорите с „Газпром“: Накрая отново БСП излезе права

БСП предлага мораториум върху газа като незабавна мярка
Още април месец призовахме към връщане на договарянията с „ Газпром “ и казахме, че това е единственият вероятен излаз в по този начин създалата се обстановка. Както по доста други тематики, да не кажа всички, касаещи националния интерес, най-после Българска социалистическа партия излиза права. Защо се стигна дотук? И ние това питаме. Защо сътрудниците не се вслушаха и не демонстрираха политическа проницателност? Това към този момент е въпрос, който касае другите партии. Това сподели пред NOVA NEWS Иван Ченчев, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

„ Ние видяхме кой е единственият вероятен излаз и го предложихме на българските жители. Единственият вероятен е освен тъй като има контракт, а и тъй като цената, в случай че беше направено тогава в договарянията, в случай че не се бяха нарушили по този начин съществено дипломатическите връзки, мисля, че нямаше да има кой знае какъв проблем и тази тематика в този момент нямаше да стои на дневен ред по този метод “, разяснява още той.

Според него обвиняванията на служебния кабинет, че някогашните ръководещи не са обезпечили обещаните доставки на газ за зимата, са политическа игра.

„ Аз ви споделих какво съм прочел, че има такива слотове, на които да се разтоварят танкерите. Прочел съм, че може би има подготвеност на гръцката страна, която е преговаряла с предходния министър председател. Анкара също. Дали е по този начин към този момент ще ни кажат хората, които водят договарянията “, уточни Ченчев.

По думите му Българска социалистическа партия упорства за диверсификация и договаряния с „ Газпром “, тъй като това е най-хубавото за хората. „ Преговори би трябвало да има с всички за постигане на най-хубавите цени “, безапелационен е той.

Социалистът разкритикува дейностите на служебното държавно управление за основания от тях спешен енергиен щаб, който не е заседавал 17-18 дни по-късно и изрази вяра, че те въпреки всичко ще създадат опит да обезпечат газ на българите. „ Когато става дума за оцеляването на българските жители и да им се подсигури топла зима с естествени битови условия за всеки – тук би трябвало да се взимат единствено ограничения, които са подобаващи и работят, както се споделя още за през вчерашния ден “, заключи Ченчев.

Българска социалистическа партия предлага мораториум върху газа като незабавна мярка.

„ Замразяване на цената на газа на семействата за нас е незабавна мярка. Предлагахме го и преди, а също по този начин го направихме с тока. Така през миналата зима преведохме стопанската система и фамилиите през рецесията без катаклизми. Искам да насочим взор и към това, което следва за българите. Предстои първият образователен ден и безплатните учебници от 1 до 12 клас като мярка в изискване на рецесии ще накара хората да усетят грижата на страната. Ще настояваме за това предложение “, изясни социалистът за част от ограниченията предлагани от Българска социалистическа партия.

От Българска социалистическа партия желаят и безвъзмездни медикаменти за деца до 14-годишна възраст.

Ченчев означи, че АБВ не е била част от обединението „ Българска социалистическа партия за България “, а е имало съдружно съглашение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР