БСП предлага депутатите да си намалят заплатите с около 500

...
БСП предлага депутатите да си намалят заплатите с около 500
Коментари Харесай

БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

БСП предлага депутатите да си понижат заплатите с към 500 лева Това е нарастването, което се е натрупало през последните две години. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова изясни, че депутати от левицата не взимат пари за дните, в които не са в Народното събрание, а обикалят страната.

С ясното схващане, че могат да бъдат обвиняване в популизъм, водачът на Българска социалистическа партия изясни, че все пак още веднъж упорстват депутатските заплати не просто да не се актуализират, а да бъдат понижени с малко повече от 500 лева

„ Заплатата е въпрос на контракт сред шеф и служащ. Нашият шеф е народът. Питам сътрудниците от другите парламентарни групи - вашите избиратели-работодатели съгласни ли са с това, което се случва. Автоматично на всеки три месеца да ни порастват приходите съгласно междинната заплата “, сподели тя.

Нинова разяснява и каква депутатска заплата оферират да се фиксира:

„ Предлагаме 2976 лева заплата. Това е заплатата, на която е завършил работа предходният парламент. Тоест да си понижим заплатите с всички нараствания за последните две години. Но не свършваме дотук. Ще внесем план за решение, с което да задължим Министерство на финансите да предложи нова формула за установяване и пресмятане на депутатските заплати “.

От Българска социалистическа партия оферират формулата да кореспондира с минималната, а не със междинната заплата в страната, предава Дарик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР