БСП прави всичко възможно за подобряване на икономическото равнище и

...
БСП прави всичко възможно за подобряване на икономическото равнище и
Коментари Харесай

Гечев от БСП сравни България с Таджикистан и Монголия заради плоския данък

„ Българска социалистическа партия прави всичко допустимо за възстановяване на икономическото ниво и стандарта на живот в нашия общ дом – Европейския съюз. Гордеем с това, че министър председател от Българска социалистическа партия подаде формалната молба за участие в Европейски Съюз и при министър председател от Българска социалистическа партия станахме членове. Подкрепяме всички европейски начинания и политики, които са от изгода за България. ” Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България ” проф. Румен Гечев в ефира на bTV, представен от пресцентъра на партията.

Той изясни, че позицията на Българска социалистическа партия за еврозоната е, че България би трябвало да стане член, само че когато страната ни не е на последно място по стопански индикатори, а се приближи да междинните.

„ Какви са обстоятелствата - съгласно Евростат, не съгласно пропагандата – икономическият напредък на еврозоната в последните 10 години е по-нисък, в сравнение с икономическия напредък на страни членки на Европейски Съюз, само че не на еврозоната – Дания и Швеция. Те към този момент са отхвърлили с референдум да одобряват еврото, а страни като Полша, Чехия и Унгария даже не разискват този въпрос ”, уточни проф. Гечев.

Според него България е най-лошият образец за отваряне на ножицата сред небогати и богати, макар европейското финансиране, защото е неповторима за Европейски Съюз със своя плосък налог.

„ В другите страни, където отиват европейските пари, има прогресивно данъчно облагане и е несъмнено в международната икономическа доктрина, че прогресивното данъчно облагане смекчава разслояването сред небогати и богати. Но тежко и горко на страна, която разчита само на европейско финансиране. Докато не активизираме вътрешните капиталови качества на България и не повишим успеваемостта на европейските пари, ние няма да успеем да догоним даже и Румъния ”, изясни социалистът.

Той уточни, че с плосък налог са страни като Таджикистан и Монголия. 

„ Българска социалистическа партия желае нашият общ европейски дом, който сега губи позиции – нулев стопански напредък, след Южна Корея, Китай и Съединени американски щати е по роботика и изкуствен интелект, да е мощен. Ние сме за нов стопански модел и работим с нашите европейски сътрудници за това. Имаме ясна идея, имаме експертиза, ще я пазиме и ще убеждаваме нашите сътрудници в правотата на нашите позиции ”, сподели още проф. Гечев.

И приключи: „ Европейският съюз е изправен пред изключителни провокации в изменящия се свят. Ние желаеме Европейски Съюз да бъде кротичък, тъй като без решаването на въпроса за мира и войната, нито един различен въпрос няма да бъде решен. Ще работим интензивно за нов стопански модел и смяна в енергетиката, защото стопанската система на Европа е в капан, изправена пред големи загуби от глобите против Русия. Ще работим за мирна и просперираща Европа ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР