БСП прави кризисен пиар чрез обвинения към независимия регулатор. Ръководството

...
БСП прави кризисен пиар чрез обвинения към независимия регулатор. Ръководството
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР: БСП си прави кризисен пиар с обвинения към независимия регулатор

Българска социалистическа партия прави спешен пиар посредством обвинявания към самостоятелния регулатор. Ръководството на тази партия се стреми да отклони вниманието от тежките вътрешнопартийни проблеми, които проличаха и през днешния ден.
 Борисов: КЕВР е самостоятелна, в случай че не харесват Иванов, да търсим решение  Българска социалистическа партия дава шефа на КЕВР на Цацаров
Това съобщи пред публицисти ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, откакто Българска социалистическа партия разгласи, че ще го съобщи на основния прокурор Сотир Цацаров и ще изиска Народното събрание да го уволни.

Причина за гнева на БСП стана отговор на Иванов в Народното събрание по импортираната от партията подписка с искане да се предотврати договорката за придобиването на българския бизнес на ЧЕЗ от " Инерком ". Основанието на левицата е, че последните промени в Закона за енергетиката дават право на регулатора да се произнася по покупко-продажби в бранша.

По мотив днешното изказване на Българска социалистическа партия желая да поясня, че в пленарната зала на Народното събрание не съм заявявал, че няма да осъществим закона, а просто разясних събитията, при които КЕВР може да се произнесе с транспарантно и вярно стимулирано решение, сподели по-късно Иван Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Относно подписката за прекъсване на договорката за ЧЕЗ, импортирана в КЕВР, мнението на нашите адвокати е, че една подписка не може да бъде съображение Комисията да се произнесе по избран метод, сподели Иванов. Подписка, която е инициирана и импортирана в КЕВР от политическа мощ, е явен опит за напън върху дейностите и решенията на регулатора, тъй като в подписката се упорства за изговаряне по строго избран метод, дефиниран от политическата мощ, акцентира той.

Днес в пленарната зала народни представители разясниха, че сега има арбитражно дело на ЧЕЗ против България и всяко обществено говорене по този мотив, може да докара до вреди от стотици милиони евро за страната ни, добави Иванов.

Аз съм спестовен в изявлението си, тъй като съм ръководител на групов орган и не мога да приказвам от негово име, добави Иван Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР