БСП получи подкрепа от бизнеса за предложените мерки за преодоляване

...
БСП получи подкрепа от бизнеса за предложените мерки за преодоляване
Коментари Харесай

Бизнесът подкрепи БСП за антикризисните мерки

БСП получи поддръжка от бизнеса за препоръчаните ограничения за превъзмогване на политическата, икономическата, обществената и здравната рецесия. Това заяви водачът на партията Корнелия Нинова, която се срещна с представители на четирите национално показани работодателски организации. " Разбираме тежестта на рецесията, в която се намира България и българските жители. Разбираме отговорността си в идващия парламент още с неговото начало незабавно да предложим доста съответни, доста решителни дейности, с цел да помогнем на фамилиите, на семействата, на стопанската система и по тази причина вършим тези срещи като готвим антикризисен проект за първите 100 дни работа на бъдещото държавно управление и на Народното събрание ", зави Нинова. По думите й е доста значимо в бъджета за следващата година да се заложат ограничения, с които да се понижат цените на енергоносителите, а оттова и на всички други артикули и услуги.

С бизнеса стигнахме до общи решения, които ние да внесем в идващия парламент - понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите, на редица артикули от дребната потребителска кошница на хранителни артикули, разясни Нинова. На срещата са разисквани вероятните разновидности за ограничение на износа от България на ток, с цел да остане по-голямо количество в страната. Идеята на Българска социалистическа партия за основаване на Енергиен фонд е получила поддръжката на работодателите. Те пък са предложили в идващия парламент да бъде признато особено антикризисно законодателство, което да бъде ориентирано към това да се запазят работните места.

Днес Българска социалистическа партия ще се срещне с месопроизводители, млекопроизводители, производители на олио, хлебопроизводители. " Това са представители на тези стотици дребни компании, които са ангажирани в обезпечаване на прехраната. Те изнемогват в тази рецесия и с тези цени на тока редица от тези предприятия ще затворят. Ще обсъдим с тях по какъв начин страната да им помогне и по какъв начин ние като партия и като бъдеща парламентарна група в Народно събрание доста незабавно да стартираме с съответни законодателни промени, с цел да можем да ги спасим и тях в тези тежки месеци, а оттова и те да оказват помощ на българските фамилии да посрещнат зимата малко по-спокойно ", акцентира Нинова.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР