БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на

...
БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на
Коментари Харесай

От БСП искат оставки заради срива на Търговския регистър

БСП желаеха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на Зорница Даскалова - изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията.

На брифинг в централата на " Позитано " 20 заместник-председателят на Българска социалистическа партия Крум Зарков изиска Цачева и Даскалова да понесат отговорност за блокирания Търговски указател и да изоставен постовете си неотложно.

 Най-рано от другата седмица заработва Търговския указател
Най-рано от другата седмица заработва Търговския указател

Справките в Търговския указател са налични

Според Зарков от февруари насам министър Цачева не извършва уговорките си по закон и не е подхванала никакви дейности.

" Оставките на госпожа Цачева и госпожа Даскалова се постановат и заради безусловно необяснимото им безмълвие през последните дни ", съобщи Зарков. От Българска социалистическа партия акцентират, че няколкото известия на Агенцията по вписванията освен не са внесли изясненост, а в допълнение са замъглили обстановката, като са се основали условия за суматоха .

 Дончев: Виновни за срутва на Търговския указател има Обновена
Дончев: Виновни за срутва на Търговския указател има

Няма изгубени или манипулирани данни от Търговския указател, увери вицепремиерът

Освен това съгласно левицата от информацията се основало усещането, че става дума за някаква външна офанзива - нещо, което по-късно самата организация е опровергала.

" Не сме надалеч от мисълта, че първичното подстрекателство за хакерска офанзива имаше за цел да прикрие некомпетентостта и небрежността при поддържането на този указател ", разяснява Зарков.

Той попита какво и по какъв начин се случва с Търговския указател, има ли благоприятни условия за злоупотреби и операции.

 Христо Иванов: Борисов да свика Съвета по сигурността за Търговския указател
Христо Иванов: Борисов да свика Съвета по сигурността за Търговския указател

Информацията може да попадне в ръцете на мафията или на непознати служби

Според него тези подозрения не могат да бъдат разсеяни от Агенцията по вписванията. " Не и освен това управление. На тези управления към този момент никой не има вяра ", безапелационен е социалистът.

Деница Златева пък посочи, че от Българска социалистическа партия са изчакали да тръгне най-малко отчасти Търговския указател и да се види кой ще понесе отговорност за тази невиждана рецесия.

 Създават мегахранилище за е-данни след срутва на Търговския указател
Създават мегахранилище за е-данни след срутва на Търговския указател

Борисов упорства за надзор при построяването на хранилището

" Днес излиза наяве, че четири диска от Агенцията по вписванията са изгорели и се поставят старания за възобновяване на информацията . Другата вест от съвещанието на Министерски съвет е, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни след срутва на Търговския указател ", добави тя.

От работодателските организации показаха паника за срутва на главната база данни.

Бившият правосъден министър Христо Иванов изиска министър председателят да свика съвещание на Съвета по сигурността към Министерски съвет, с цел да обсъдят превантивни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР