БСП поискаха оставката на образователни министър заради новите учебни програми

...
БСП поискаха оставката на образователни министър заради новите учебни програми
Коментари Харесай

Журналист: Нинова търси политически скандали и си вкарва автогол след автогол

Българска социалистическа партия желаеха оставката на просветителни министър поради новите образователни стратегии по история в десети глас. На 1 февруари господин Валери Жаблянов опита да прекъсне минутата безмълвие в памет на жертвите на комунизма. Тези позиции на Българска социалистическа партия ме озадачават. Очевидно там тече спор. Явно в Българска социалистическа партия има хора, които мислят, че политическото принуждение след 9 септември 1944 година е положително и потребно, а преди 9 септември е неприятно.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той разяснява вчерашната декларация на Българска социалистическа партия против провеждането на "Луковмарш ", в която се загатва, че Народният съд е от 1945 година е едно належащо и неизбежно военновременно правораздаване. "Политиката се занимава с бъдещето. Стоим твърдо зад измененията в учебниците в история и ще ги увеличим. Целта ни е не децата да намразят комунизма, а да осъдим политическото принуждение. Днес казахме тъкмо това в нашата декларация ", разкри Биков.

Заедно с него посетител беше и журналистът Христо Христов. "Очевидно Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила търси политически кавги. Тяхната декларация от през вчерашния ден е адресирана до премиера, който не може да контролира шествията. Тази декларация е лицемерна. Самият факт, че през днешния ден сте ги поканали и те не идват е индикативен. Те са премахнали изречението за Народния съд през днешния ден, което също е показателно. Българска социалистическа партия се заиграва с всевъзможни тематики и си вкарват автогол след автогол ", безапелационен беше Христов.

Думата взе и Никола Даскалов, наследник на наказан на гибел от Народния съд. "БСП са прави са едно - Народният съд е нужен и неминуем, с цел да се наложи диктатурата на пролетариата. Тази тирания лишава всички права на хората. Народният съд няма нищо с правораздаването. Баща ми е бил наказан на гибел с помощта на куп измислени обвинявания. Пазя мемоари за татко си. Далеч съм от персоналното отношение по тематиката. Лошото е, че в България към момента има хора, които пазят тези брутални и беззаконови дейности ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР