БСП поиска Сметната палата да провери допълнителните средства, които правителството

...
БСП поиска Сметната палата да провери допълнителните средства, които правителството
Коментари Харесай

БСП иска одит на средствата, разходвани извън бюджета

БСП изиска Сметната палата да ревизира спомагателните средства, които държавното управление разходва отвън държавния бюджет. Левицата упорства инспекцията да е за интервала от май 2017 година до края на януари тази година. По калкулации на социалистите държавното управление е разпределило в нарушаване на закона близо два милиарда лв.. Румен Гечев от Българска социалистическа партия акцентира:

Разпределят се стотици милиони, повече от милиард в края на 2017 година, откакто цяла година се задържат 2,5 милиарда Всъщност те мамят българското общество. Залагат финансови разноски 2,5 милиарда и по кое време ги харчат - С Дядо Мраз и Дядо Коледа на 31-ви декември? Никакви министър председатели и обособени министри не могат да преформатират бюджета, да преразпределят средства, които са в нарушаване с правилата и духа на Закона за бюджета.

Според Жельо Бойчев , одитът на Сметната палата ще подсигурява гласност на разходваните средства и ще даде информация по какъв начин и по какъв метод са желани избрани общини, институции и компании. Ако болшинството в Народното събрание не утвърди да разпореди претенции от левицата одит, за Българска социалистическа партия това ще е знак, че спомагателните разноски на държавното управление не са законосъобразни, счита Бойчев. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР