БСП поиска референдум за ратификацията на Истанбулската конвенция. Това обяви

...
БСП поиска референдум за ратификацията на Истанбулската конвенция. Това обяви
Коментари Харесай

Нинова посече Истанбулската конвенция: Не ратификация, а референдум! Народът да реши!

Българска социалистическа партия изиска референдум за ратификацията на Истанбулската спогодба. Това разгласи соцлидерът Корнелия Нинова.

" За " или " срещу " сте ратификацията на Истанбулската спогодба? ", е въпросът за допитването, който формулират от левицата.

Само народът е суверенът, който би трябвало да се произнесе по тематиката, считат социалистите, визирайки острия спор в обществото.

Нинова изиска още да бъдат неотложно спрени всички процедури по утвърждението на документа и гледането му в парламентарните комисии.

Днес следва разискването и гласуването на документа в правната и във външната комисии, с цел да може конвенцията още другата седмица да влезе в дневния ред на пленарната зала, подсети тя, предава Канал 3.

" Искаме да бъде спряна. Към конвенцията не е прибавен обяснителният отчет, както и отчет на Министерски съвет, който да указва какви закони би трябвало да приемем. Искаме да се спрат всички процедури по гледането й в Народното събрание. Да се направи същинска полемика. Българският народ би трябвало да се произнесе ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Нинова изясни, че в случай че се ратифицира конвенцията, към този момент няма да може да се произнесе народът през референдум.

Социалистите имат нужните подписи и считат да ги внесат още на следващия ден в деловодството на Народното събрание. С други парламентарни групи не е разговаряно за поддръжка, посочи Корнелия Нинова.

Тя изясни още, че тълкувателна декларация към конвенцията, която да показва нашите запаси, не взема решение казуса, тъй като няма да има никаква юридическа стойност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР