БСП поиска проверка как се разпределят средствата от фонд "Бедствия

...
БСП поиска проверка как се разпределят средствата от фонд "Бедствия
Коментари Харесай

БСП поиска проверка как се разпределят средствата от фонд "Бедствия и аварии"

Българска социалистическа партия изиска инспекция по какъв начин се разпределят средствата от фонд "Бедствия и повреди ", оповестиха Българска телеграфна агенция. За това прикани пред публицисти в Народното събрание водачът на партията Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила по отношение на наводненията в Бургаско. Тя уточни, че депутатите от левицата от този район незабавно потеглят натам, с цел да оказват помощ с каквото могат и да се създадат дарения, в случай че би трябвало.

Според Нинова от инспекцията по какъв начин се разпределят средствата ще излезе забавна информация. Средствата от фонд "Бедствия и повреди " нормално не стигат, свършват някъде доникъде на годината и по-късно, в случай че нещо се случи, няма от кое място да се помогне, разяснява тя.
Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че сега събират информация за разпределените средства от фонда за бедствия и повреди - желана ли е помощ от кметовете за този район, отпусната ли е, усвоена ли е или не. Тя означи, че не се случва за първи път - и преди в Бургаско е имало наводняване и жертви.

Според Нинова явно има проблем с предварителната защита. Тревожно е, че постоянно централната власт трансферира отговорността на кметовете, а те в бюджетите си нямат задоволително средства за това, уточни тя. Нинова отбелязва, че още от наводнението в Мизия упорстват да се вземат ограничения, само че четири години нищо не е направено. Тя попита дали е подготвена картата с всички рискови места, които могат да придизвикат наводнения.

В отговор на въпрос за злополуката, която претърпя при започване на седмицата, Нинова посъветва публицистите да се обръщат към Министерство на вътрешните работи. Те пристигнаха на мястото, има протокол, има акт, в тези документи е записано всичко - номера на коли, имена на водачи, добави тя.
Относно конгреса на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова разяснява, че чака да е забавен. На въпрос дали ще изиска избор на съмнение, тя отговори на публицистите, че всичко, което се отнася за конгреса, ще чуят в залата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР