БСП поиска председателят на парламента да покани на изслушване премиера

...
БСП поиска председателят на парламента да покани на изслушване премиера
Коментари Харесай

БСП иска незабавно изслушване на Борисов, Маринов и Горанов в НС заради теча от НАП

БСП изиска ръководителят на Народното събрание да предложения на чуване премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и министъра на финансите Владислав Горанов поради рецесията с изтеклите от Национална агенция за приходите данъчно-осигурителни данни.

" След пробива на системата на „ Митници ”, при който бяха източени милиони левове от българския поданик, които трябваше да влязат в държавния бюджет, след пробива и разпадането на Търговския указател, откакто се наляха 2 милиарда лв. в електронното ръководство, откакто приехме работещ закон за киберсигурност, откакто приехте работещ закон за битка с тероризма, през днешния ден сме очевидци на най-мощната, най-сериозната хакерска офанзива по отношение на българската страна. Личните данни на стотици български жители са източени по незнаен за нас метод ", заяви депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов от името на парламентарната група на алените.

" Нека да дойдат тук и да обяснят на народните представители какво се случва към днешна дата – доколко е пробита системата на Национална агенция за приходите, има ли заплаха да бъдат изнесени данни, които да увредят финансовите ползи на страната. Има ли заплаха български жители да бъдат с източени сметки или на български жители да бъдат начислени в допълнение налози. Каква е заплахата към днешна дата за страната? Щом тази заран се събра Съветът по сигурност към Министерски съвет, сега е извънредно неотложно министър председателят да пристигна тук и даде пояснение пред народните представители, пред най-висшия орган в страната – какво се случва и доколко са повредени публичните ползи ", добави Иван Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР