БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради скандала

...
БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради скандала
Коментари Харесай

БСП поиска оставката на Фандъкова

БСП изиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова поради абсурда с ремонта на емблематичната улица "Граф Игнатиев ". Това стана на ексклузивен брифинг, който дадоха общински съветници и депутати от партията на пл. "Гарибалди ", който също се ремонтира. Настъпва времето, в което кметът ще би трябвало да изпие горчивата чаша докрай, съобщи водачът на Българска социалистическа партия в София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той бе безапелационен, че Българска социалистическа партия не желае оставки на "буфери " и зам.-кметът по превоз Евгени Крусев не трябва да е щит, който да защищава системата.
Вече е изцяло ясно, че ръководещите в Столичната община не умеят да се разпореждат дейно с парите на софиянци, не съумяват да правят качествени поправки и да оправдаят упованията на жителите, разяснява още Паргов.
През почивните дни необятно коментирана бе и тематиката с типа на плочките пред църквата "Свети Седмочисленици ". Заместник-председателят на Столичния общински съвет Милка Христова от Българска социалистическа партия беше безапелационна, че това, което се получава на мястото като образен резултат сега, не й харесва и концепцията на създателя не се вписва в средата. "Стигнахме дотук заради неналичието на задоволително бистрота. Гражданите бяха шокирани и сюрпризирани, тъй като нямаха достъп до тази визия ", безапелационна беше Христова.
Един от съавторите на плана - арх. Радомира Методиева, още веднъж отбрани визията, като още веднъж съобщи, че това към момента е строителна площадка и не е приключен план. Тя акцентира, че е спокойна за крайния резултат макар гневните мнения на жители, политици, архитекти и строителни инженери за качеството на цялата реорганизация на ул. "Граф Игнатиев " и прилежащите площи. Тя напомни цялата процедура, почнала с конкурс през 2013 година, траяла с две журирания и две класирания, както и с две публични разисквания на равнище абстрактен план и зелена светлина на работния план, дадена от 65-членен експертен съвет в общината. Не плочки за баня, а едроразмерни бетонни плочи с 8 сантиметра дебелина, това е сложено пред църквата, акцентира Методиева.
Междувременно неправителствената организация "Спаси София " алармира, че плочките пред църквата се пренареждат. От общината прецизираха, че става дума за промени в проблематичен сектор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР