БСП поиска да се отмени одобреният учебен план по история

...
БСП поиска да се отмени одобреният учебен план по история
Коментари Харесай

БСП скочи срещу изучаването на комунизма в Х клас

БСП изиска да се анулира утвърденият образователен проект по история за 10 клас. Според левицата в новата стратегия липсва обективност, подчертава се на едни събития, а други изобщо липсват.
Социалистите упорстват да се сътвори комисия от учени, потвърдили през годините своята безпристрастност през годините и да се направи нов образователен проект.
"Очакванията към новите стратегии бяха да има олекотяване на образователното наличие, да се съобрази то с възрастта на учениците, да има логичен връзки при изучаваното наличие, само че това по този начин и не се случи ", упрекна в декларация на Българска социалистическа партия депутатът Ирена Анастасова.
Според нея е налице политизация, а идеологическият метод при изработването на стратегиите незабавно се набива на очи.
"В учебниците влиза комунистическият режим, само че е явно отсъствието на фашисткия режим, в това време се желае от ученика да може да прави оценка спасяването на българските евреи, само че от какво откакто ги няма антиеврейските закони ", скочи тя.
"Питаме просветния министър кой предложи смяната в програмата за 10 клас, какви са претекстовете, кои са тези корифеи на историческата мисъл, чиито имена би било разумно да са обществени известни на хората и за какво показват комунистическия режим като по-ужасен от османското робство ", сподели още Анастасова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР