БСП почти сигурно ще подкрепи Мая Манолова за кмет на

...
БСП почти сигурно ще подкрепи Мая Манолова за кмет на
Коментари Харесай

БСП се готви да подкрепи Манолова за София, била символ на промяната

БСП съвсем несъмнено ще поддържа Мая Манолова за кмет на София, защото вижда в нея съвършен непартиен претендент със обществено мислене, който може да донесе смяна в столицата. Това стана ясно от мнения на две от водещите фигури в партията – Кристиян Вигенин и Калоян Паргов.
" София в действителност има потребност от смяна и тя ще пристигна с Мая Манолова ", съобщи пред bTV зам.-председателят на Народното събрание и пратеник на съвещанието на софийската организация на Българска социалистическа партия – Кристиан Вигенин.
Въпреки че от Българска социалистическа партия още не са дали своят вот дефинитивно поддръжката си за Манолова на тези локални избори, Вигенин показа, че това съвсем несъмнено ще се случи. " Смятам, че софийската организация след опит, който имаме с присъединяване в локални избори, ще вземе решение в поддръжка на Мая Манолова. Поне по този начин чувствам настройките в организацията ", сподели той.
Като преимущества на Манолова Вигенин посочи общественото ѝ мислене и работата ѝ като омбудсман на републиката.
Единствената опция да нанесем съкрушителния удар на ГЕРБ е кандидатурата на Мая Манолова, уточни водачът на Градския съвет на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, представяйки целите на столичната организация на партията за локалните избори.
Лидерът на левицата Корнелия Нинова даде да се разбере, че би подкрепила Манолова, в случай че тя включи в предизборната си акция политиките и концепциите на партията. От Българска социалистическа партия желаят общинска компания да чисти София, градският превоз да се употребява гратис със зелен билет, да има видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, както и да се сътвори специфичен фонд за строителство на общински жилища и облекченото им разпределяне на небогати фамилии.
Левицата приканва да се дават стипендии за студенти и учащи, да вземем за пример за лекари, които по-късно да работят в общинското опазване на здравето в София. Да не се усилват локалните налози и такси, само че да се преразгледа договорът за концесия със " Софийска вода ".
" Това е нашата политика. Единството на хрумвания, персони и екип, може да се реализира единствено, в случай че се обединим към концепциите. Около платформата. Ние още не сме чули нейната, само че аз бих сложила по този начин въпроса. В каква степен тя ще припознае нашата платформа ", добави Нинова.
Смяна на тактиката
И двамата леви политици дадоха да се разбере, че левицата е решила да промени нормалната тактичност, издигайки чисто партиен претендент.
Паргов регистрира, че Българска социалистическа партия - София би била най-близо до кметското място с непартиен претендент. " Пробив не може да се направи с партийна кандидатура най-малко на този стадий. Трябва ни кандидатура с необятна поддръжка, а не тяснопартийна ", уточни Паргов, представен от Агенция " Фокус ".
Подобно мнение изрази и Корнелия Нинова. " Човек с огромно доверие, който е почитан от Българска социалистическа партия, само че може да събере и спомагателна поддръжка отвън нас с ясни задължения към софиянци и с нашата мощ като партия и екип, може да бъде сполучлив модел за продобиване на София и смяна в София ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
" За мен това е вярното решение, тъй като София е един необикновен град. Тук гласовете са нормално по равно разграничени сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и обичайна десница. В годините постоянно сме имали слаб резултат, когато сме взели участие с чисто партиен претендент. Сега, при настоящето развиване на политическата обстановка, сегашните съотношения в града, един самостоятелен претендент, подсилен от доста необятно ветрило от организации, може да постави завършек на дългогодишното ръководство на столицата от ГЕРБ и за мен това е водещият принцип ", изясни Вигенин.
" Победата в София по всички прогнози, изследвания, настроения, е допустима победа и зависи от тези неща, които ви споделих: концепциите, личностите, екипната ни работа ", сподели Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР