БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на

...
БСП по никакъв начин не е съпричастна към работата на
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Утвърдихме водачите на нашите листи, започваме подготовка на участието ни в изборите

БСП по никакъв метод не е съпричастна към работата на това служебно държавно управление
„ Излязохме с позиция на нашия групов орган, според която се разграничаваме от дейностите на членовете на Националния съвет, които са в прорез с императивите на нашия правилник. Там ясно е записано, че за присъединяване в изпълнителната власт на министри е нужна глоба от Националния съвет. На този стадий тази позиция демонстрира изрично отношение и се надяваме да стигне както до цялата партия, по този начин и до цялото общество, с цел да бъде ясно, че тези наши съпартийци съставляват единствено себе си, а не партията. “ Така заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров разяснява присъединяване на тримата министри на левицата в служебния кабинет.

В ефира на Euronews Bulgaria той посочи, че това се отнася освен за министрите, само че и за заместник-министрите, регионалните шефове и заместител регионалните шефове. „ Българска социалистическа партия по никакъв метод не е съпричастна към работата на това служебно държавно управление, назначено от президента Радев “, безапелационен е той и добави, че тримата министри няма по какъв начин да бъдат част от листите на Българска социалистическа партия най-малкото, тъй като са част от служебното държавно управление.

„ Днес към този момент влизаме в предизборна акция. На днешното съвещание утвърдихме водачите на нашите листи, нашият избирателен щаб, графиците, хронограмата. Тоест ние започваме подготовка на присъединяване ни в изборите “, уточни социалистът, който чака доста усъвършенстване на сегашните резултати на левицата.

„ Очаквам Българска социалистическа партия да продължи да бъде главен фактор в бъдещата управнически коалиция. Партия, без която няма да може да бъде образувано ново реформаторско ръководство “, сподели още той.

Зафиров изясни по какъв начин президентът се намесва във вътрешнопартийните каузи: „ Забелязваме едно солидно наличие на членове на Българска социалистическа партия в служебния кабинет и общата събирателна при тях е, че това са ярки критици на управлението на партията и на политиката, която беше водена през последните години. По този метод се показва партийно користолюбие, което е неприемливо в работата на президентската институция “, разяснява социалистът.

Зафиров удостовери позицията на Българска социалистическа партия във връзка с “Газпром “, която е ясна и непроменена – договарянията за доставка на природен газ да не бъдат прекъсвани с никой от вероятните евентуални снабдители, в това число и “Газпром “.

По отношение на изгонените български дипломати от Русия заместник-председателят на Българска социалистическа партия съобщи: „ Притеснен съм от този процес на събитията. Българска социалистическа партия продължава да счита, че рационалният метод е връщане на полето на договаряния и деескалация на напрежението “, заключи Атанас Зафиров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР