БСП-Пловдив се съюзи с ГЕРБ на заседанието на Общинския съвет

...
БСП-Пловдив се съюзи с ГЕРБ на заседанието на Общинския съвет
Коментари Харесай

Болница в Пловдив - първа жертва на амбицията на Георги Гергов за съюз с ГЕРБ

БСП-Пловдив се съюзи с ГЕРБ на съвещанието на Общинския съвет на 14 септември, четирима от алените съветници гласоподаваха с ръководещите за вливането на болница " Св. Мина " в по-малката " Св. Панталеймон ", един от социалистите бе срещу. 

Според вътрешния опозиционер в БСП-Пловдив Иван Петков това няма да реши проблемите на " Свети Мина ", по-скоро ще повлече надолу и " Св. Пантайлемон ". Според сътрудниците му обаче финансовият проект за излекуване на клиниката е добър и по тази причина те трансформират на 180 градуса позицията си за месец и половина лятна почивка - на съвещанието на Общинския съвет на 1 август всички от Българска социалистическа партия гласоподават " срещу " вливането на Първа във Втора градска, както са известни измежду пловдивчани лечебните заведения. 

Така на локално равнище хората на регионалния водач Георги Гергов осъществят персоналната му упоритост за коалиция с ГЕРБ, която той съобщи обществено още на 24 юли. Тогава някогашният член на ИБ на Българска социалистическа партия съобщи: „ Моята персонална упоритост беше, откакто имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да създадем коалиция с ГЕРБ и да водим страната в верен път ”.

Според националната си стратегия обаче Българска социалистическа партия не би трябвало да поддържа нито обединение, нито вливане, нито закриване на лечебни заведения.   

Според неофициала информация крайната цел на вливането е постройката на " Св. Мина " да се трансформира на идващ стадий в частна онкологична клиника. 

Против решеното от Българска социалистическа партия и ГЕРБ вливане е и някогашният шеф на МБАЛ " Св. Мина " доктор Галина Карауланова, която бе освободена от поста през ноември предходната година 9 месеца след назначението си. Пред OFFNews тя изясни, че е заварила болничното заведение с над 3 млн. лв. задължения, дружно с лихвите, и е почнала оздравяването й. Съкратих към 50 души, няма по какъв начин приходите да са толкоз, колкото и фонд " работна заплата ", посочи Карауланова. Причината за отстраняването й - макар митингите на медиците от клиниката в нейна отбрана, е точно несъгласието й " Св. Мина " да се влее в " Св. Пантайлемон ". 

Медицинският съвет на МБАЛ " Св. Мина " счита, че възможното обединение с МБАЛ " Св. Пантелеймон " ще навреди на пациентите и лечебните заведения ", писаха тогава в декларация, публикувана до медиите, работещите в някогашната 1-ва градска. 

" Това е единственият метод болничното заведение да продължи да съществува. Не става въпрос за пребазиране, а за юридическо обединение, при което сградният фонд и личният състав ще бъдат непокътнати ", акцентира отново тогава градоначалникът Иван Тотев. 

С помощта на БСП-Пловдив сливането на лечебните заведения мина през Общинския съвет.

А се него и дребна част от персоналната упоритост на Георги Гергов за БСП+ГЕРБ=Власт.

На ход е лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. След изявлението на Гергов от 24 юли, тя съобщи, че то е " най-хубавият образец за паралелна страна ". " Ще продължа с всички сили дейностите против паралелната страна и задкулисието. Ние казахме, в случай че желаеме да променим страната, би трябвало да стартираме от себе си “, безапелационна бе Нинова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР