БСП пета година вече е в опозиция; заявява се, че

...
БСП пета година вече е в опозиция; заявява се, че
Коментари Харесай

Михаил Миков: Посоката на БСП е грешна

„ Българска социалистическа партия пета година към този момент е в опозиция; декларира се, че може да ръководи, да победи ГЕРБ. След пет години съпротива загубата на тези избори значи тотална загуба на доверието “, заяви за бТВ някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков.
„ Избори се губят и се печелят, само че тогава, когато става замяна на партията, това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, идват едни или други, значимо е каква е посоката на партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е неверна. Сравнение с предходните избори е извънредно неточно, тъй като предходните избори бяха след присъединяване в ръководството на кабинета Орешарски, и си спомняте година и половина по какъв начин имаше митинги. Сега Българска социалистическа партия към този момент е пета година в съпротива, декларира се, че има потенциал да управлява; декларира се, че може да размени ГЕРБ във властта, и един подобен резултат декларира кръст на тези заявки и закани, тъй като те не почиват на действителности “, заяви още Миков.
Основният проблем на Българска социалистическа партия е, че не печели доверие, счита някогашният ръководител на партията.
„ Какво значи закостенял социализъм, или ляв консерватизъм – това е замяна на идейната основа на Българска социалистическа партия. Какво значи, че към този момент две години и половина в този мандат на Народното събрание макар прокламираното заявление срещу глобите за Русия нито един път не се внесе искане за план за решение за анулация – с цел да се гласоподава, да се види кой по какъв начин стои и какво би подкрепил или отхвърлил? Какво значи, че данъчните законопроекти не се внасят, макар че се приказват на всеослушание, с цел да се види в гласуването кой каква политика отстоява. Защо Българска социалистическа партия напусна за три месеца и половина и се лиши от най-високата естрада, откакто Българска социалистическа партия постоянно е била парламентарна партия и е утвърждавала парламентаризма “, добави Миков.
„ Избирателят дава доверието си когато повярва, че си достоверен и защитаваш ползите и доверието му. А болшинството българи имат ползи от лява политика, единствено че не могат сега да дадат доверие за това, което им предлагаме “, добави социалистът.
„ Аз не съм почитател на оставките, това е персонално решение на Нинова и тя явно смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще почисти въпроса накъде върви Българска социалистическа партия. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който минава малко във фарс и водевил, тъй като виждам, че най-близкото й обграждане слагат въпроса „ не, не, апелирам ти се, отдръпна си оставката “, заяви още Миков.
Цялата отговорност на утрешния конгрес е в ръцете на делегатите му, - след пет години съпротива загубата на тези избори е една тревожна камбана. Ако конгресът избере различен път – връщане към полтическото, връщане към достоверността, връщане към искреността към гласоподавателите, Българска социалистическа партия има късмет – в противоположен случай няма значение кой ще е отпред на партията, счита някогашният ръководител на партията.
Разцеплението вътре в Българска социалистическа партия е на идейна, на политическа основа – тези клюки, които вървят в партията за врагове с партиен билет, - тези побеснели злобари, които без име и облик в обществените мрежи нападат хората с друго мнение в партията, като ги прогласяват за какви ли не – те са инспирирани от Позитано 20, добави Миков.
Според него изтъкването на разликите сред ЕНП и Българска социалистическа партия е нездравословно толкоз доста, колкото и войната, която се води против Сергей Станишев.
В момента разграничителната линия в Българска социалистическа партия изкуствено се насажда, с цел да може тези, които имат друго мнение, да наподобяват по-черни. Нинова сама подаде оставка, няма акция против нея, счита Миков.
Сега, след тези европейски избори, се обрисува тежка вероятност за партията и за управлението – даже и дребна, успеха на ГЕРБ дава друга вероятност за втората половина на годината, когато са локалните избори, а вместо да се стегне, управлението в Българска социалистическа партия се укрепва и окопава. Народно събрание на Българска социалистическа партия би трябвало незабавно да се събере и да се види от кое място може да се режат разноски поради понижената партийна дотация по този начин, че да е най-полезна за идващите избори, приключи някогашният ръководител на партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР