БСП оттегли кандидатът, който да оглави аграрното министерство в новия

...
БСП оттегли кандидатът, който да оглави аграрното министерство в новия
Коментари Харесай

БСП сменила кандидата си за аграрен министър

БСП отдръпна претендентът, който да оглави аграрното министерство в новия проектокабинет, депутатът Стефан Бурджев. Сега се спряга ново име – на проф. Иван Върляков, настояват осведомени с договарянията за съдружен кабинет.

Той е роден на 30.12.1957 година в Панагюрище. Професор по физиология на животните и индивида, учител в Тракийски университет – Стара Загора. Изпълнителен шеф на Регионална асоциация на общините „ Тракия “. Член на Постоянната комисия по земеделски науки и ветеринарна медицина - Национална организация за оценяване и акредитация към Министерски съвет.

Заместник-председател на Общински съвет – Стара Загора. Председател на групата на коалиция „ БСП за България ”. Председател на Постоянна комисия по оперативни стратегии и интернационално съдействие. 

В алената централа се водят люти диспути за новия поземлен министър, написа " Марица ".

Докато се водеха договарянията за сключване на съдружно съглашение, на " Позитано " 20 се спрягаха разрични имена за възможните министерски позиции, които би получила Българска социалистическа партия. Очакваше се министър на земеделието да бъде сегашният зам.-министър от Пловдив Явор Гечев. Имало лобисти и за проф. Светла Бъчварова - Пиралкова, която е със стабилен опит в бранша. Тя бе зам.-министър на земеделието в кабинета " Станишев " и началник на Селскостопанската академия. Споменавало се е даже името на някогашния евродепутат Момчил Неков, който до момента в който беше в Европейския парламент се занимаваше точно с въпроси, свързани със земеделието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР