БСП отново призова Бойко Борисов да поиска оставката на министъра

...
БСП отново призова Бойко Борисов да поиска оставката на министъра
Коментари Харесай

БСП пак поиска оставката на Боил Банов

БСП още веднъж прикани Бойко Борисов да изиска оставката на министъра на културата Боил Банов поради аферата с ремонта на Ларгото и изгубените неустойки за 753 000 лева Поводът бе новината, че вместо да получи сумата за забавено осъществяване на ремонта, Министерството на културата ще би трябвало да заплати 73 000 лева за правосъдни разходи поради пропуснат период за обжалване пред Върховен касационен съд.

" Спомняте ли си абсурда " Ало, Банов съм "? В началото на тази година Българска социалистическа партия извади на бял свят скандалната спекулация на културния министър Боил Банов за Ларгото в София, с която икономисва над 700 000 лева на частен бизнесмен. Тогава главното опрощение на Банов беше, че се води дело и най-вероятно страната ще го завоюва. Видяхме по какъв начин тъкмо води дело министерството - изтървало е периодите за обжалване, вследствие на което българският поданик губи окончателно над 700 000 лева Това демонстрира, че всичко, което сме извадили като информация, е правилно ", означи представителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов, като напомни разкритията на актуалната евродепутатка от левицата Елена Йончева.

От МК оповестиха, че поради пропуща е уволнена шефката на юридическия отдел. " Виждаме, че отговорността на министерството ще бъде понесена от някаква юристка. Това е замазване на следите. Отговорността би трябвало да понесе единствено и само Боил Банов. Призоваваме премиера да изиска оставката му незабавно, откакто той няма геройство и морал самичък да се отдръпна ", настоя Симов. Българска социалистическа партия от дълго време е сезирала прокуратурата, уповавам се в този момент да не подмине аферата, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

" Случаят " Ало, Банов " е образец по какъв начин страната се бори с корупцията. Тези, които вземат участие в схеми, са покривани, а тези, които ги разкриват и дават публичност, са гонени, застрашени със съд или институциите им вадят " бухалки ", разяснява пред БНР Елена Йончева. " Ало, Банов " демонстрира по какъв начин действа ръководещата система на ГЕРБ, по какъв начин се печелят публични поръчки, по какъв начин се вършат сделки в ущърб на българските жители, уточни Йончева.

Министърът свика ексклузивен брифинг, с цел да се оплаче, че е жертва на дезинформация и офанзива, целяща да му " падне главата ". Той се оправда, че правосъдните каузи и процедури не минават през него. Банов дефинира грешката на основния правист на МК като " неприемлива " и се закани персонално да сезира прокуратурата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР