БСП отне всички партийни постове на лидера на столичната организация

...
БСП отне всички партийни постове на лидера на столичната организация
Коментари Харесай

БСП наказа Калоян Паргов

БСП лиши всички партийни постове на водача на столичната организация на партията Калоян Паргов. Това заяви пресцентърът на " Позитано " 20 през днешния ден.

Вчера бе обявено, че група социалисти от БСП-София упорстват Паргов да бъде осъден.

" Националният съвет на Българска социалистическа партия събра нужния брой гласове - повече от 50% + 1, и наложи на члена на Народно събрание на Българска социалистическа партия Калоян Паргов наказване - краткотрайно лишаване на правата за заемане на партийни длъжности, участие в органите на партията и право да се кандидатира за такива в период от една година ", заяви партийният пресцентър.

Това значи, че социалистът няма да бъде към този момент ръководител на Градския съвет на Българска социалистическа партия, нито началник на групата общински съветници в СОС.

Решението на Националния съвет бе оповестено от " Позитано " ден преди крайния период за задочното гласоподаване по мейла на всички членове на пленума. Той изтича в 17.00 часа в събота, прецизират от партийния пресцентър.

Това е следващото взимане на решения на автограф от членовете на Националния съвет, без присъствени съвещания на пленума.

Според самия Паргов някой внася интриги и разделяне в Българска социалистическа партия. Градският съвет на Българска социалистическа партия излезе и с опровергаване на изказванието за подписка за неговото наказване.

В сряда вечерта Калоян Паргов разгласи, че се привиква градска конференция на БСП-София по решение на градското управление, с цел да му бъде гласуван избор на доверие във връзка изнесеното от ИБ на Българска социалистическа партия, че група социалисти желаят неговото наказване поради активността му като общински консултант и ръководител на групата червени общинари в СОС.

Паргов обърна внимание, че измежду 30-те подписани от 8-те хиляди членове на БСП-София, са и имената на министъра на туризма Христо Проданов и ръководителя на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

" Някой се уплаши от това, че ме спрягаха за претендент за ръководител на Българска социалистическа партия. Не съм оповестил такива планове. Някой внася интриги и разделяне, вместо да управляваме страната. Виждам имената на Христо Проданов и Георги Свиленски в листата против мен, развивал съм ги и съм ги подпомагал. Парламентарната група има потребност от нов образ, откакто Нинова не е ръководител ", разяснява по " Нова телевизия " водачът на БСП-София.

Според него проектът " Нинова " се стреми да " смачка " сериозно мислещите, само че той не има вяра, че проектът е неин.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР