БСП отдавна дължи едно по-голямо внимание на в. “Дума“, някаква

...
БСП отдавна дължи едно по-голямо внимание на в. “Дума“, някаква
Коментари Харесай

Симов: Дърева и Христова не са уволнени, с изтекли договори са

БСП от дълго време дължи едно по-голямо внимание на в. “Дума “, някаква смяна на публицистичната политика, против която смяна постоянно е имало систематични опити за нейното отменяне. Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов в ефира на БНР. Социалистът напомни, че през 2018 година е бил назначен нов основен редактор, младеж, с концепцията да се промени нещо в “Дума “, само че тогава още веднъж е имало неодобрение.

Във връзка с изказванията, че публицисти са били уволнявани от вестника, Симов бе безапелационен: " Това не е премахване на публицисти, приказваме за превръщане на внимание на в. “Дума “. Не се организира каквато и да е чистка ", изясни той.

" Те не се водят на трудови контракти, те са създатели във в. “Дума “ и могат да продължат да бъдат такива ", разяснява той по отношение на Велислава Дърева и Велиана Христова.

" Никой не е оспорил тяхното право да бъдат създатели, както и никой не спрял материал на Велислава Дърева, когато тя го е предложила за “Дума “, сподели още Симов като добави, че към тях има предложение да продължат да пишат, само че различен е въпросът дали желаят да го одобряват или не.

По думите на социалиста все още става въпрос за повдигане на звук: " Тяхно право е, всеки има право да декларира политически позиции и да прави политически съпоставения, само че не считам че има някаква драма ", изясни Александър Симов.

Социалистът счита, че вестник “Дума “ има потребност да се отвори към новото потомство публицисти, да дойдат нови младежи, с цел да се види ново отношение към света.

" Трябва да забележим всяко управление каква политика ще предложи, да има 100 дни толеранс. Новото управление на “Дума “ в лицето на Нора Стоичкова, която считам за един доста добър публицист, не получи подобен късмет. От самото начало потеглиха против нея с персонални квалификации ", разяснява Симов.

По думите му на левицата следва Конгрес, на който е мястото за разискване на проблемите в Българска социалистическа партия. " Разговорът за “Дума “ следва, има си място, имаме Конгрес, на който да си сложим въпроса за левите медии. Никой не е забранил полемиката в Българска социалистическа партия. Някои хора, обаче, не трябва да я водят през медиите и за многообразие този път би трябвало да си я проведем на партийните конгреси ", заключи Александър Симов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР