БСП остро разкритикува предвиденото увеличение на депутатското възнаграждение с 90

...
БСП остро разкритикува предвиденото увеличение на депутатското възнаграждение с 90
Коментари Харесай

БСП предлага намаляване на депутатските заплати с 500 лв.

БСП остро разкритикува плануваното нарастване на депутатското заплащане с 90 лв. . То се отнася и за членове от висши властови позиции и ръководители на комисии. Увеличението се случва на фона на нови налози, беднотия и неравенства. " В този миг за следващ път да си увеличиш заплатата е аморално и незаслужено ", отсече водачът на партията Корнелия Нинова.

На брифинг в централата на партията Нинова показа предлагането възнагражденията на депутатите да бъдат понижени с 18% или 543 лв. , с които те са били увеличени през последните две години.

Нинова напомни, че единствено в границите на този парламент Българска социалистическа партия е предложила два пъти да не се усилват възнагражданията на депутатите и това е било отхвърляно. Нинова напомни и че тя персонално подарява всяко едно свое нарастване.

Тя се обърна към президента и омбудсмана , които също ще бъдат облагодетелствани от нарастванията за морална поддръжка. Председателят на Българска социалистическа партия прикани да я поддържат от техните обществени позиции, макар че те не разполагат с законодателна самодейност.

 Българска социалистическа партия два дни мъдри настоящата политическа конюнктура
Българска социалистическа партия два дни мъдри настоящата политическа конюнктура

Темите: митингите и ходовете на алената съпротива

Искането за неувеличение на заплатите съгласно Нинова ще възвърне възприятието за правдивост в обществото, останалото би било " ритуално самоубийств о " на политическата класа.
Народите всеобщо въстанаха против привилегии, неравенства, нараствания на цените, посочи Нинова и направи прилика с митингите на българите от последните дни.

Българска социалистическа партия предлага 2976 лв. да бъде заплатата за депутати . Това е възнаграждението, на което е завършил работа предходният парламент. Министерство на финансите да предложи нова формула за пресмятане на депутатските заплати ще е предлагането, което Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание.

Формулата би трябвало да кореспондира с минималната, а не със междинната работна заплата в страната .

Нинова е на мнение също, че дотацията на партиите би трябвало да се понижи, само че партиите не могат да останат без нея.

" Съпругът ми не дефинира цените на горивата в " Лукойл " . Работи в компанията, в отдел, който няма нищо общо с ценообразуването ", съобщи Нинова по отношение на повдигнатия отначало въпрос, че брачният партньор й е общоприет зам.-директор в нефтодобивната компания.

Корнелия Нинова съобщи и че няма да бъде лидер в листата на идните избори за Екологичен потенциал. " С 200% сигурност мога да кажа, че няма да съм аз ". Все още не е явен претендентът на партията.

От Българска социалистическа партия разясниха и предложенията за смяна в Изборния кодекс . Машинното гласоподаване е метод да бъдат пресечени някои от най-влиятелните практики по време на избори, уверени са социалистите. Пет години откогато законът постановява, че би трябвало да има машинно гласоподаване във всички секции, към момента не са налице дейности в тази посока, означи Нинова. Българска социалистическа партия упорства машинното гласоподаване да се вкара неотложно.

" ГЕРБ предлага да пратят електронното гласоподаване в забвение. Партията би трябвало да понесе отговорност, откакто дава обещание нещо , което не може да извърши ", изрази позицията си Нинова. По отношение на предлагането за изтриване на номерата на партиите в бюлетините от Българска социалистическа партия са срещу и се оповестиха за опазване на интегралната бюлетина.

До края на седмицата Българска социалистическа партия ще направи свои оферти за Изборния кодекс . Част от тях са актуализация на описите, както и ограничения за завишаване на глобите в общините против кметове,които разрешават нелегитимни адресни регистрации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР