БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС Александър Стамболийски напуска

...
БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС Александър Стамболийски напуска
Коментари Харесай

БСП с двама депутати по-малко

БСП остават с двама депутати по-малко. Български земеделски народен съюз " Александър Стамболийски " напуща коалиция " Българска социалистическа партия за България ", оповестява НоваТВ.

Дни преди гласуването на импортирания от левицата избор на съмнение, редиците на социалистите оредяват, водач на напускащият сътрудник от Български земеделски народен съюз е Спас Панчев.

Вчера на партиен конгрес е взето това решение, само че претекстове за него не са обявени. Левите земеделци имат двама депутати в Българска социалистическа партия, самият Спас Панчев и Димитър Георгиев.

Народните представители на левицата понижават до 78. " Позитано " 20 разяснява, че земеделците се държат неточно и Българска социалистическа партия ще реши какво да прави на съвещание в понеделник.

" Продължава едно такова отношение на огромната партия в обединението, сякаш другите партии са длъжни единствено да гласоподават и няма място те да вземат участие по различен метод ", разяснява пред БНР Спас Панчев.

" Ние сме подписали предлагането за вота на съмнение и ще го гласуваме по този начин, както гласоподава парламентарната група на Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", представителите на земеделския съюз ще поддържат импортирания избор на съмнение изясни Панчев.

Той добави, че решението за овакантяване на обединението е подбудено от желанието групировката да се яви независимо на локалните избори и от пренебрежителното отношение на Българска социалистическа партия към дребните сътрудници.

Пирпомняме, още когато оповестиха желанието си да внесат избор на недовериекъм държавното управление, от Българска социалистическа партия обявиха, че няма да търсят авансово политическа поддръжка от други партии в Народното събрание.

Намерението бе оповестено след трагичния случай с военни водачи, когато при злополука двама починаха, а трети бе ранен.

От Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат вота на съмнение като съпротива, само че виждат и други смислени тематики като опазването на здравето. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР