БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС “Александър Стамболийски” напуска

...
БСП остават с двама депутати по-малко. БЗНС “Александър Стамболийски” напуска
Коментари Харесай

БСП остава с двама депутати по-малко

БСП остават с двама депутати по-малко. Български земеделски народен съюз “Александър Стамболийски” напуща коалиция “БСП за България”.
Дни преди гласуването на импортирания от левицата избор на съмнение, редиците на социалистите оредяват.
Вчера на партиен конгрес е взето това решение, само че претекстове за него не са обявени. Левите земеделци имат двама депутати в Българска социалистическа партия – водачът на Български земеделски народен съюз Спас Панчев и Димитър Георгиев.
Народните представители на левицата понижават до 78. От “Позитано” 20 разясняват, че земеделците се държат некоректно и Българска социалистическа партия ще реши какво да прави на съвещание в понеделник.
“Продължава едно такова отношение на огромната партия в обединението, като че ли другите партии са длъжни единствено да гласоподават и няма място те да вземат участие по различен начин”, разяснява пред БНР Спас Панчев.
“Ние сме подписали предлагането за вота на съмнение и ще го гласуваме по този начин, както гласоподава парламентарната група на Коалиция “БСП за България”, представителите на земеделския съюз ще поддържат импортирания избор на съмнение изясни Панчев.
Той добави, че решението за овакантяване на обединението е продиктувано от желанието групировката да се яви самостоятелно на локалните избори и от пренебрежителното отношение на БСП към дребните сътрудници.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР