БСП осъжда решенията, които бяха взети вчера от парламента -

...
БСП осъжда решенията, които бяха взети вчера от парламента -
Коментари Харесай

Христо Проданов: Решенията в полза на Украйна са национално предателство

БСП осъжда решенията, които бяха взети през вчерашния ден от Народното събрание - декларацията в поддръжка на приемането на Украйна в НАТО, решението за по-бързо възобновяване на остарелите оръжия и муниции и решението да преговаряме с Украйна за продажба на двата реактора и съоръжение за АЕЦ “Белене ”. Това изясни в зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

Според Проданов решенията в интерес на Украйна са национално изменничество за българския народ.

" Според нас решението за влизане на Украйна в НАТО би трябвало да бъде взето на масата на мирни договаряния за преустановяване на войната. Българска социалистическа партия е за това украинският народ да се самоопредели къде желае да взе участие. След като желаят в НАТО - да влязат в НАТО.

Второто изменничество е решението за изпразване на всичките хранилища от военно съоръжение, което обезоръжава българската войска. Вероятно ще ни останат единствено ракети за градушка. Позицията на Българска социалистическа партия постоянно е била да не продаваме оръжия, и не сме го правили. Още повече да ги подаряваме.

Третото изменничество е осъществено против развиването на нуклеарната енергетика в България с решението да бъде продадено оборудването, което се намира на площадката на " Белене " ", сподели Проданов.

Повтори, че колкото по-рано се проведат мирни диалози, толкоз по-бързо ще се постави завършек на войната.

Проданов дефинира деня на визитата на украинския президент като " ден на Украйна в Народното събрание ". Каза, че от Българска социалистическа партия не са получили покана за среща със Зеленски, само че не е имало и предпочитание за такава среща.

Според него, за сходно посещаване са нужни заложена стратегия и тематики за диалог, с които Българска социалистическа партия не е била предоставена. Каза, че евентуално президентът не е знаел за визитата и по стичане на събитията се е присъединил и той в срещите.

Относно референдума за еврото, Проданов съобщи, че Народно събрание няма право да взима сходни решения.

" Когато са събрани над 400 000 подписа, то тогава въпросът би трябвало да бъде подложен на референдум ", разясни той.

Добави, че позицията на Българска социалистическа партия е " за " влизане в еврозоната, само че единствено тогава, когато България е подготвена. Засега той дефинира, че хората не са подготвени за тази оригиналност.

" Ако се води бюджетна политика, която за 3- 4 години доближи до междинните европейски равнища на приходи, само тогава хората ще са подготвени ", разясни Проданов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР