БСП определи вчерашните разпити на членове на Движение Русофили като

...
БСП определи вчерашните разпити на членове на Движение Русофили като
Коментари Харесай

БСП протестира срещу арестите на русофили, обяви ги за провокация

Българска социалистическа партия дефинира вчерашните разпити на членове на Движение " Русофили " като провакация и жестоко тъпчене на свободата на словото.

" Случилото се с Юрий Борисов и проф. Ваня Добрева е провокация. Шпионаж в интерес на непозната страна е едно от най-тежките закононарушения, само че то би трябвало да бъде потвърдено. Категорично възразяваме против воденето на очевидци с белезници на разпити. Оценяваме случилото се като жестоко посягане на свободата на словото, тъй като Юрий Борисов е публицист, на активността на общественика проф. Ваня Добрева. Двамата неведнъж и обществено са изразявали своята позиция за културно съдействие, икономическо доближаване сред България и Русия. Но това не ги прави нарушители ", съобщи соцлидерката Корнелия Нинова на конференция на Българска социалистическа партия.

По думите й арестите са за да се прикрият други кавги в страната и да се употребява казусът в предизборната акция.

" За да остане на власт, Борисов е подготвен на всичко. Но този път мина всички граници - предизвика разделяне на българския народ сред русофили и русофоби. Отнема ни правото да се приказва свободно, да се сдружават свободно жителите. Затова се обръщаме към всички - да се противопоставим на воденето с белезници, боязън, разпити ", настоя Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР