БСП определи разследването срещу президента Румен Радев като опит за

...
БСП определи разследването срещу президента Румен Радев като опит за
Коментари Харесай

БСП защити президента, Десислава Радева иронизира прокуратурата

БСП дефинира следствието против президента Румен Радев като опит за заплашване от страна на ръководещите. Червената лидерка Корнелия Нинова отбрани президента и акцентира, че от изнесените СРС-та се вижда, че Радев не е нарушил нито един закон.

"Как мислите, в случай че президентът беше един дисциплиниран, безопасен и склонен човек, дали щяхме да слушаме в ефир СРС през вчерашния ден. Сигурно не. Да оставим настрани, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в страната. Но желаеме да кажем нещо доста значимо - уважаеми ръководещи и представители на правосъдната власт, разгласяването на СРС е престъпление, най-малко по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президента и той да замълчи. Ние имаме вяра, че той няма да го направи. Това е сякаш юридически акт с политическа цел: премахване на ослепителен политически конкурент, без оглед на последствията. Случващото е нездравословно и рисково “, съобщи Нинова в декларация от името на групата.

"Приятелка звъни от близо два часа. Няма да подвигна! Държавната измяна дебне отвред... " Това бе ироничния коментар на брачната половинка на президента Десислава Радева във връзка питането на основния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд за имунитета на президента. Публикацията й във "Фейсбук " бе съпроводена от песента на Тото - Hold The Line.

В същото време държавното обвиняване заяви, че приключва всевъзможни контакти с президентството. "С оглед прецизното съблюдаване на правилото за разделяне на управляващите, основният прокурор на Република България Иван Гешев декларира, че Прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена преписка, до изговаряне на Конституционния съд по дело №1/2020 година за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 103 от Конституцията на Република България. Мотив за това решение е и нуждата да се избегнат всевъзможни подозрения и опити за въздействие над институцията ", се споделя в известието на прокуратурата..

В сряда бяха публикувани записи от телефонни диалози. Според прокуратурата това са данни за висока степен на възможност за съпричастност към незаконна активност от страна на президента Румен Радев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР