БСП обяви, че Делян Пеевски е превзел и Съвета за

...
БСП обяви, че Делян Пеевски е превзел и Съвета за
Коментари Харесай

Делян Пеевски превзе и СЕМ, твърдят от БСП

БСП разгласи, че Делян Пеевски е завладял и Съвета за електронни медии, откакто партията загуби своята квота в институцията. Галина Георгиева бе определена за член на Съвет за електронни медии с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Тя събра 94 гласа. Кандидатът на Българска социалистическа партия Ия Петкова бе подкрепена от “Обединени патриоти “, само че получи единствено 84 гласа. Така Галина Георгиева, която за малко е работила в ПРОФОН - сдружение за групово ръководство на сродни права в музиката, стана член на Съвет за електронни медии. Тя заема мястото на Иво Атанасов, който бе единственият представител на опозицията в съвета.

"Изводът е, че Делян Пеевски завладя и Съвет за електронни медии. Резултатът очевидно го сподели. Движение за права и свободи и ГЕРБ още веднъж демонстрираха своята коалиция и настаниха в Съвет за електронни медии следващия претендент, комфортен за Пеевски ", сподели след гласуването Александър Симов от левицата. Според него новият член на Съвет за електронни медии е комфортната марионетка, която ще изпълнявала тъкмо това, което и кажат. По думите му политическите андроиди в Съвет за електронни медии се усилват.

Председателят на комисията по просвета и медии и народен представител от ГЕРБ Вежди Рашидов отхвърли обвиняването. Георгиева била негова кандидатура и Пеевски нямал нищо общо. "Ако има някой в този парламент, който да изрече обществено позицията си за Пеевски - това съм аз. Почти не си приказвам с Пеевски, както с господин Доган не си приказвам доста от дълго време. Говоренето на опозицията не е ползотворно и хубаво.Това говорене не е опозиционно и не е градивно. Тази форма на говорене наскърбява едни млади девойки ", сподели той.

От Движение за права и свободи също отхвърлиха да имат нещо общо с назначението на Георгиева. "Изказването на Българска социалистическа партия е израз на висша политическа беззащитност ", сподели депутатът от Движението Велислава Кръстева.

Преди да бъде определена за член на Съвет за електронни медии, Георгиева е работила 3 месеца в „ ПРОФОН “. Икономист по обучение е. Била е управител национални продажби в "Нетера Комюникейшънс ". При чуването й пред отрасловата парламентарна комисия тя обяснила, че ще работи за това решенията в Съвет за електронни медии да се взимат "колегиално ". Не обърнала обаче значително внимание на работата на съвета. Повишаването на медийната просветеност за нея било от главно значение, макар че тази тематика няма общо с активността на регулатора.

Иво Атанасов, който в този момент напуща Съвет за електронни медии, бе препоръчан за член на съвета от Българска социалистическа партия. Той бе единственият, който гласоподава срещу избора на Емил Кошлуков за краткотраен общоприет шеф на Българска национална телевизия след отстраняването на Константин Каменаров. След това Иво Атанасов гласоподава против Кошлуков и по време на избора му за непрекъснат началник на малкия екран.

Кандидатурата на Българска социалистическа партия Ия Петкова е основен помощник в катедра "Стопанско ръководство " на Софийския университет "Св. Климент Охридски ". През 2017 година работи за Европейския парламент в Брюксел, а през 2002 година - за "Институт за международни запаси " във Вашингтон. В момента тя е част от управлението на НДК и заема позицията началник направление "Стратегическо развиване, маркетинг, реклама и продуцентска активност ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР