БСП обвиниха главния прокурор Сотир Цацаров, че не им предоставя

...
БСП обвиниха главния прокурор Сотир Цацаров, че не им предоставя
Коментари Харесай

Нинова притисна Цацаров: Прикрива ли нещо за граничната ограда


Българска социалистическа партия упрекнаха основния прокурор Сотир Цацаров, че не им дава отчет на ДАНС, в който имало фрапиращи заключения за разхищения и нарушавания при строителството на оградата по границата с Турция.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова подсети във вторник, че на 6 декември предходната година Цацаров е оповестил на съвещание на правната комисия, че по отношение на строителството има отчети на АДФИ и на ДАНС и че " до седмица наблюдаващият прокурор ще вземе решение дали да образува наказателно произвеждане ". Докладите били вследствие на сигнала на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева, която снима и филм за разрушени сектори по границата, също така изнесе данни за повишени цени, които ръководещите опровергаха.

Според Нинова в отчета на ДАНС имало заключения за " завишение на плановата стойност спрямо пазарните цени ", както и за " несбъднат надзор от страна на възложителя ".

" Докладът на ДАНС е изпратен в прокуратурата, а от обещанието на господин Цацаров са минали шест седмици. От една седмица желаеме от ДАНС резултата от този отчет, тъй като сигналът бе подаден от нашия народен представител Елена Йончева. Изпратили сме и публично писмо до основния прокурор с искане да ни осведоми до каква степен е стигнала инспекцията. За страдание нямаме отговор. Затова питаме основния прокурор какво се случва и за какво не ни се дава отговор? Прикрива ли се нещо? Ще има ли формирано досъдебно произвеждане, за какви пари става дума, защо завишение на плановата стойност спрямо действителните цени ", попита Нинова.

" Лично съм звъняла в ДАНС с гледище този отчет да се даде на нашата парламентарна група. Този отчет на ДАНС е разгромяващ и прокуратурата би трябвало да образува дело. Защо до този миг не е формирано дело? Това е скандално ", добави Елена Йончева.

Изграждането на оградата, предопределена да пази влизането на мигранти, нарастна на няколко пъти и към този момент коства към 200 млн. лева или съвсем милион на един километър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР