БСП обмисля да накаже доносника в своите редици, който подаде

...
БСП обмисля да накаже доносника в своите редици, който подаде
Коментари Харесай

В БСП развъртяха секирата: Изключват доносника в редиците си заради казуса "натопи другарче"?

Българска социалистическа партия обмисля да накаже доносника в своите редици, който подаде сигнала против съпартиеца си в Шумен, че е скрил партийното си участие при кандидатстване за работа в комисията за спора на ползи.

Въпросът е бил дискутиран на вчерашното съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, извършено по изключение в понеделник поради неявяване на соцлидерката от страната, прецизира Канал 3.

Не е изключено да се стигне и до изключване от партията, настояват участници в съвещанието.

Според устава на столетницата глобите са забележка, неодобрение, разграничение от съответни дейности на провинилия се партиен член. Следващото наказване по степен е краткотрайно лишаване на участие и възбрана да се кандидатира за една година за избор в органите на Българска социалистическа партия. Последната, последна наказателна мярка е изключване от партията.

Скандалът с шуменски адрес, който стана известен с кодовото название " натопи другарче ", избухна предходната седмица, когато соцлидерът Корнелия Нинова разгласи в Народното събрание за инспекция на Икономическа полиция по предписание на Окръжната прокуратура в града на цялата партийна документи на Българска социалистическа партия - Шумен .

Според вътрешния министър Валентин Радев обаче инспекцията е поради подозрения за документна машинация и е по сигнал на различен член на Българска социалистическа партия . Съмнението е, че при кандидатстване за работа уволненият чиновник от районното звено на комисията за спора на ползи, е скрил, че е член освен на Българска социалистическа партия, само че и на локалното управление на партията. Българска социалистическа партия изпрати писмо на основния прокурор Сотир Цацаров, той се ангажира да ревизира дейностите на прокурорите в Шумен, само че разяснява, че доколкото е осведомен, става дума за документна машинация.

Социалистите обаче поясняват акцията като гонение на съперника от страна на ГЕРБ благодарение на държавната машина в навечерието на локалния избор, защото в изисканите от полицията протоколи има записани претенденти за общински съветници и кметове. Червените считат, че задачата е да се осуети опцията им за положително показване на локалните избори - такава теза отбрани и зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Санкцията против провинил се социалист обаче се постанова от първичната партийна организация, в която членува индивидът, подал сигнала до Министерство на вътрешните работи против съпартиеца си.

Възможно е въпросът да бъде разискван още на идващия пленум на Българска социалистическа партия - на 24 февруари, когато социалистите ще се занимават най-вече с вътрешнопартийни каузи - финансовите правила, доклада на препоръките към Народно събрание, проект за работата за шестмесечието, драмите в Казанлък и локалната организация, която скочи против Драгомир Стойнев, както и точките, които отпаднаха от дневния ред на предишния пленум. Тогава Истанбулската спогодба " изяде " времето с петчасови диспути и останалите тематики отпаднаха от проекта на съвещанието.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР