БСП няма полза от война с президента. Войната между институциите

...
БСП няма полза от война с президента. Войната между институциите
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП няма никаква полза от война с Радев

БСП няма изгода от война с президента. Войната сред институциите и политическите партии, в тази ситуация с президента, е ненужна. Най-малко на Българска социалистическа партия ѝ е нужна. Не си научихме урока и настъпваме една и съща мотика 2 пъти. 2021 година ни струваше скъпо. Това сподели предходният ръководител на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че на възможни нови избори гласоподавателите ще гласоподават на база оценката за последните 6 месеца ръководство на страната, а не дали някой е с президента или не.

Паргов не се ангажира да предвижда на коя политическа мощ Румен Радев ще връчи третия изследователски мандат.

" Въпросът е до каква степен десните могат да преглътнат в основата на нов кабинет да бъде ляв министър председател и Българска социалистическа партия да бъде водеща. Дали Демократична България ще преглътне Нинова и Българска социалистическа партия да са отпред. Другият въпрос е дали от Има Такъв Народ, със своите условия, ще се включат, дали Българска социалистическа партия ще успее да ги сплоти “, уточни социалистът и добави, че за Има Такъв Народ и Демократична България може да създадат сходни изводи.

Калоян Паргов разяснява и присъединяване на Българска социалистическа партия в ръководството до момента. " Имаше червени линии, които бяха заобиколени. Българска социалистическа партия остана в изолираност, гласувайки " срещу " или " въздържал се " да вземем за пример по въпросите с повдигането на ветото за РСМ, военно-техническата помощ за Украйна, изгонването на съветските дипломати и глобите против Русия, които не вземат решение, а задълбочават проблемите ", означи той.

Според него в основата на смяната в страната са президентът Радев и вицепрезидентът Йотова.

" Твърди се, че руснаците са ни затворили вратата и ние по тази причина търсим опция. Но кой първи съобщи, че няма да води договаряния с " Газпром "?, сподели Паргов и добави, че 6 месеца Европа е раздирана от евроатлантическите си задължения и стратегическите си ползи. " България беше употребена като експериментален тест да се види по какъв начин ще реагират руснаците ", изясни специалистът по Международни връзки.

Той предвижда тежки месеци за страната и Българска социалистическа партия. " Дай Боже, да не се постанова да плащаме непознати сметки, тъй като легитимирахме решения, които не са присъщи за левицата ", съобщи Калоян Паргов.
ТЕМА преди 14 часа 2378 преди 18 часа 1982 преди 22 часа 834
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР