БСП няма да влезе в пленарната зала дори и за

...
БСП няма да влезе в пленарната зала дори и за
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи бюджета за 2019 г.

БСП няма да влезе в пленарната зала даже и за работа по бюджета, съобщи Георги Свиленски в предаването „ Лице в лице” по bTV. Докато Валери Симеонов не си отиде, има заплаха страната да остане без бюджет, безапелационен беше още зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България”.

Парламентарната група на Българска социалистическа партия реши да не се записва на пленарните съвещания, до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов не подаде оставка.
Българска социалистическа партия отхвърлят да се записват за кворум в Народно събрание до оставката на Валери Симеонов Движение за права и свободи желаеха оставката на вицепремиера Валери Симеонов и поради протичащото се в Агенцията за българите в чужбина
„ Предстои приемане на бюджет, и в случай че Симеонов упорства, тогава идва ред на цялото държавно управление. Оставката на Валери Симеонов е на дневен ред”, означи Свиленски.

„ Дори и да има кворум, Българска социалистическа партия ще гласоподава срещу бюджета – замразени са 12 обществени заплащания, подвигат се заплатите с 10 %, а цените на горивата и тока се подвигат с повече от 15%, покачват се приходите на администрацията, с цел да си купят изборите, подвигат се осигуровки, подвигат се минимални осигурителни прагове, това не е записано в програмата на ГЕРБ”, изясни още Георги Свиленски.
Корнелия Нинова: Бюджетът за 2019 година с eдната ръка взема, с другата – дава Българска социалистическа партия е подготвила различен бюджет за следващата година, който ще бъде подложен на необятно публично разискване
По думите му депутатите от левицата ще продължат да не се рагистрират за съвещания, тъй като този парламент си отива. „ Готови сме да спечелим изборите и да дадем алтернатива”, съобщи още депутатът от левицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР