БСП няма да влезе в парламента при обсъждането на президентското

...
БСП няма да влезе в парламента при обсъждането на президентското
Коментари Харесай

БСП: Няма да влизаме в парламента при обсъждане на президентското вето

Българска социалистическа партия няма да влезе в Народното събрание при разискването на президентското несъгласие върху измененията в Изборния кодекс, удостовери през днешния ден водачът на партията Корнелия Нинова . По мотив измененията в Правилника за активността на Народното събрание, които правната комисия ще преглежда, Нинова сподели, че решенията са в ръцете на ръководещите, само че ще упорстват да одобряват и предлагането на Българска социалистическа партия заплатите на депутатите да не се усилят автоматизирано на три месеца.
 
Въпреки апела на президента Румен Радев Българска социалистическа партия да се върнат в Народното събрание, с цел да вземат участие в разискването и гласуването на измененията в Изборния кодекс, от Българска социалистическа партия са безапелационни, че няма да го създадат.
 
Лидерът на партията Корнелия Нинова изясни за какво:
 

„ Няма да влизаме в Народното събрание при разискването на ветото. Самите ръководещи оповестиха авансово, даже без да са прочели претекстовете, че ще го отхвърлят. Така че нов спор със същите причини, които излагахме в продължение на 26 часа и не бяха чути, явно няма да докара до резултат при авансово декларираното желание на ГЕРБ да отхвърлят ветото и да не одобряват бележките, претекстовете на президента Радев “.
 
По отношение на измененията в Правилника на Народното събрание,  част от които бяха препоръчани точно поради отсъствието на Българска социалистическа партия от пленарна зала, Нинова сподели:
 
В ръцете на болшинството е да трансформират правилника. Н ие сме дали своето мнение, отказали сме се от всякакво възнаграждение, прилагане на командировъчни и така нататък Но въпросът да се реши кардинално. Искаме да се прегледа и нашето предложение, а точно да се понижат и замразят заплатите на депутатите и те да не се усилват автоматизирано на всеки три месеца с растежа на междинната заплата. Това е незаслужено. Така че дано спрат всички заплати на тези, които не вървят на работа, както и всички придобивки, само че и да понижат и замразят заплатите на депутатите “.-->
 
Корнелия Нинова сподели още, че двамата депутати от Българска социалистическа партия Иван Иванов и Йордан Младенов, ще върнат на Народното събрание командировъчните, платени им за пътешестване до Австрия за ревю за лов и лов на риба. Двамата са взели командировъчни, макар решението на левицата да бойкотира пленарните съвещания поради Изборния кодекс.

Иванов и Младенов са били в Австрия от 20 до 24 февруари на ревюто за лов и лов на риба в Залцбург, където България има щанд. Сумата за командировките на двамата е към 6000 лв.. Командировъчните им са подписани от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР