БСП няма да влезе повече в този парламент. Това заяви

...
БСП няма да влезе повече в този парламент. Това заяви
Коментари Харесай

БСП няма да се върне в този парламент дори и за ветото на Изборния кодекс

БСП няма да влезе повече в този парламент. Това съобщи зам.-шефът на лявата група Крум Зарков след съвещанието на Изпълнителното бюро на партията.

За нас този парламент е привършен, не взема решение нито един от проблемите на жителите и ще се саморазруши. Избори 2 в 1 са вероятни, изясни Зарков. И посочи, че рестартът на политическия развой минава през избори.

Що за парламентаризъм е този, в който министър председателят, а не депутатите вземат решение каква да е позицията им, попита соцдепутатът. Където се вършат промени на към момента необнародвани промени. Защо ръководителят на Народното събрание е подписана 6-а в измененията, първият по конституция човек е шести - това е мястото, което тази ръководеща коалиция дефинира на парламентаризма, разяснява той. Според Българска социалистическа партия спасението на парламентаризма минава през разформироване на това Народно заседание.

Затова алените са създали график за структурите си и потеглят из страната да вземат решение проблемите на хората по места. Няма политическа непоклатимост, няма и икономическа, дребният бизнес е мачкан, няма и обществена правдивост. Гражданите са толкоз уверени в безсилието на институциите, че се самоорганизират, изясни Зарков.

Призна обаче, че не одобряват с лекост решението за овакантяване. Но трибуната на Народното събрание има смисъл единствено, когато има последствия и кой да ни чуе, изясни соцдепутатът.

Българска социалистическа партия няма да се върне в пленарната зала даже и в случай че президентът наложи несъгласие на Изборния кодекс. " Президентът е налагал 13 пъти несъгласие, какъв брой пъти се вслушаха в него. Ще ни трябват гаранции, че този път ще се вслушат в причините, другояче ще легитимираме единствено дейностите им ", безапелационен бе Зарков. И изясни, че Българска социалистическа партия часове наред са аргументирали тезите си за Изборния кодекс, само че ръководещите не ги чули.

Лошата вест е, че урокът на ръководещите не е теоретичен. Късно нощес под паника и без подготовка беше импортиран нов законопроект. Но една неточност не може да бъде поправена с друга неточност, разяснява аленият правист. И изясни, че ръководещите се пробват да неглижират ролята на президента. Хубаво е, че ГЕРБ промени позицията си, само че трябваше да се изчака президентът или да наложи несъгласие и то да бъде разисквано, или, в случай че пусне закона, да внесат нови промени, добави Зарков. И изясни, че още веднъж има невиждана обстановка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР