БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и моля да

...
БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и моля да
Коментари Харесай

Нинова: БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ

БСП няма да прави коалиция с ГЕРБ и апелирам да се спрат всевъзможни спекулации по този въпрос. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в политическия си отчет на съвещанието на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нека да минат изборите, да забележим кои партии ще получат доверието на хората и тогава да решим с кого да участваме в държавно управление .

Това решение да вземем посредством вътрешнопартийно допитване до всички членове, предложи тя. 

Ние сме партия, която над 100 години следва политика, в центъра на която слагаме индивида, добави тя. 

Аз ви приканвам за това да останем правилни на хората, които са ни избрали. За да имаме рекламация, че сме силата, която може да постави ред в страната, ние би трябвало първо да си сложим ред в нашата къща и днешният ден го сподели, разяснява водачът на левицата. 

Според Нинова има три аргументи за различията вътре в Българска социалистическа партия .

Тези вътрешни борби ни унищожават. Хората, които ни гледат, няма да ни повярват, добави водачът на левицата и моли за търсене на единство и консенсус към хрумвания, а не към персони. По думите ѝ първият проблем е зародил след директния избор на ръководителя и реформата в левицата, с която се лимитират броят на мандатите на депутатите и на ръководителя. Наши приятели, които изгубиха вероятността за пост " безконечен народен представител ", не ни простиха, уточни Нинова, след което добави, че онези, които са загубили  директния избор, не са приели този резултат и са започнали да се съпротивляват, като се опитват да отделят хора от Българска социалистическа партия. Третият проблем тя назова като " пари – ползи ". Ние освободихме партията от олигархията и зависимостите от стопански ползи, уточни Нинова. Ние не сме партия на милионерите, а сме партия на работещите, сподели тя.

Тези хора ви използваха, с цел да натрупат персонално благосъстояние .

Днес тъкмо те викат най-високо, че Българска социалистическа партия не е лява партия – тъкмо те, които години наред се храниха от държавното управление на ГЕРБ и режима на Бойко Борисов, тъкмо те през днешния ден най-високо викат: " Българска социалистическа партия ще се коалира с ГЕРБ ", разяснява Нинова. По думите ѝ същите тези хора години наред са " на хранилката " на ГЕРБ с една единствена цел - да разрушават от вътрешната страна партията. 

Преди това в изявлението си Нинова регистрира, че предстоят пети избори за две години и народът се е изморил от избори .

Идваха и си отиваха следващите спасители, появиха се партии хамелеони, разяснява тя. Невъзможността да се сформира държавно управление слага под опасност парламентарната република, неналичието на работещо държавно управление и работещ парламент блокира редица основни решения за бъдещето на България. 

По думите на Нинова в политическия живот е настъпило " озверяване " вместо политика на разсъдъка. 

Българските социалисти сме " за " парламентарната република като най-демократичната форма на ръководство, за постоянни институции, почиващи на правилото на разделяне на управляващите и съвместен надзор. Властта да се върне там, където ѝ е мястото - от служебните кабинети, които ни трансфораха в полупрезидентска страна, в Народното събрание, сподели Нинова. 

Ние лични битки с президента Радев и вицепрезидента Йотова нямаме ,

само че имаме към този момент дълбоки, кардинални и идеологически разлики, установи Нинова по отношение на връзките на Българска социалистическа партия с президентската институция. 

По отношение на Истанбулската спогодба Нинова установи, че Българска социалистическа партия има проблем с интернационалните организации

на левите сили в Европа, а по този начин също и вътрешен проблем. Персонално аз съм спънка и неуместна на този пост, на който съм сега. Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия, няма да се поддадем на този напън, съобщи Нинова и добави, че до момента в който я сменят, ще отстоява с всичка мощ, че имаме момчета и девойки у дома и че родителите са майки и татковци. Децата и фамилиите са полезност, акцентира Нинова. 

Трябва да сложим ред в партията ,

моли Нинова и още веднъж акцентира, че всяко друго мнение се почита, само че има групови органи на партията, където решенията се взимат с болшинство. 

Не одобрявам наши приятели да вървят по малките екрани и да си служат с прилагателни против други приятели ,

сподели Нинова. По думите ѝ по този начин всичко става персонално и няма никакъв спор за политика, за идеология.

Влизаме в предизборна акция, приятели, повече не можем да отстъпваме, резултатът на партията е влошен ,

уточни водачът и акцентира, че за тях като партия е извънредно значим демографският въпрос, понижаване на бедността и неравенствата във всички измерения, гратис опазване на здравето.  

Лидерът на левицата застъпи тезата за нуждата от отсрочване на приемането на еврото ,

до момента в който стопанската система на страната ни стане подготвена. България не е подготвена, не е подготвена стопански за недостиг под три %, сподели Нинова. Ние споделяме - да, ще се одобри еврото, само че не в този момент, уточни тя.

Знам от вас, че се включвате в подписката да има референдум

за приемането на еврото. Затова се чувствайте спокойни и свободни да участвате в тази подписка за осъществяване на референдум, сподели Нинова.  
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР