БСП няма да подкрепи удължаване на извънредното положение до 13

...
БСП няма да подкрепи удължаване на извънредното положение до 13
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи удължаване на извънредното положение до 13 май


Българска социалистическа партия няма да поддържа удължение на изключителното състояние до 13 май. Социалистите са склонни да поддържат удължаването му до края на април. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при започване на дебата, обвързван с предлагането на кабинета за изключителното състояние поради разпространяването на ковид.

Тя напомни, че от левицата са подкрепили въвеждането на изключително състояние от 13 март до 13 април. Подкрепихме го с цялостното схващане за сериозността на обстановката и за нуждата от деяние за преодоляване на рецесията от заболяването, акцентира Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели още, че тогава министрите и министър председателят Бойко Борисов са поели ангажимент да рапортуват пред депутатите за това какъв резултат са дали ограниченията, къде има уязвимост, какво би трябвало да се поправя, каква е нуждата от удължение на периода. Според нея това не се случва. Социалистите упорстват освен да има информация, освен статистика, а изчерпателен разбор на резултатите от първия месец на изключителното състояние.

Припомняме, че по-рано през днешния ден и президентът Румен Радев настоя за повече информация за резултата от ограниченията и за това по какъв начин се отразяват те освен върху преодоляването на разпространяването на вируса, само че и върху стопанската система на страната.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР