БСП няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за

...
БСП няма да подкрепи нито един от двамата кандидати за
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепи кандидат за КПКОНПИ, ДПС е за Цацаров

Българска социалистическа партия няма да поддържа нито един от двамата претенденти за началник на КПКОНПИ. Това съобщи по време на дебатите водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя напомни, че партията й няма претендент, тъй като още преди две години е била срещу този закон и има собствен план за структурата и работата на антикорупционната комисия.

" Щеше да е висшо политическо двуличие да се изправя и да кажа " ние не признаваме този закон и тази мъртвородена комисия, само че " да кажем - ами ето ние предлагаме ръководител. Ами по тази причина не предлагаме ръководител. Очевидно е кандидатура на болшинството и ще мине с поддръжката на Движение за права и свободи. Ние няма да подкрепим никой от двамата претенденти ", сподели Нинова.

Тя разяснява и изявлението на Сотир Цацаров по време на чуването в парламентарната комисия, когато той съобщи, че има намерение да разсъни КПКОНПИ. С ангажимента, че социалистите имат вяра в професионализма на Цацаров, Нинова репликира: " Комисията не е заспала, тя е мъртвородена. Така я сътвори болшинството ". Нинова разкритикува, че в този си тип КПКОНПИ е безполезна, тъй като се занимава с книжа и администрация, а не с следствия.

За разлика от лявата съпротива, от Движение за права и свободи обявиха, че ще поддържат основния прокурор за ръководител на КПКОНПИ. От името на групата го съобщи о.з.генерал Симеон Симеонов. Той призна, че е имал опция да работи с Цацаров по време на службата си в Пловдив и има усещания от неговия професионализъм. " Считаме, че би бил най-полезен за КПКОНПИ. Нашата група ще гласоподава за него и ще поддържа неговата кандидатура " , сподели депутатът от Движение за права и свободи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР