БСП няма да подкрепи експертно ппавителство, защото по принцип не

...
БСП няма да подкрепи експертно ппавителство, защото по принцип не
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП няма да подкрепи експертно правителство

" Българска социалистическа партия няма да поддържа експертно ппавителство, тъй като по принцип не е последовател на такива решения. Считаме, че политическите обединения не би следвало да се крият зад специалисти, а би трябвало да вземат участие в ръководството ", съобщи зам.-председателят на 48-то Народно събрание Кристиан Вигенин в радиоинтервю.
Той изрази безпокойство, че е допустимо тази седмица да забележим различен вид обединения, които могат да слагат под риск решенията за страната, свързани с даване на военна помощ за Украйна. Вигенин прикани политиците да бъдат много деликатни.
" Бих се пошегувал, че може би би трябвало да намерим най-възрастния, който да стане министър-председател, и по този начин да продължим и с министерствата, само че несъмнено, това не може да е логиката, когато се сформира държавно управление. Аз не бих се нагърбил да давам сходни предписания. Но наподобява към днешна дата, тъй като дано да забележим по какъв начин ще тръгне Народното събрание, може да забележим едно доближаване на позиции на партии от позиция на тяхна идеологическа непосредственост или на някаква друга основа ", разяснява Вигенин.
Смятам, че ГЕРБ, въпреки и трудно, стартира да схваща, че това, че са победили на тези избори, нито им дава нещо по принцип и по право, с изключение на да опитат първи сформиране на държавно управление, нито могат с високомерието от позицията на спечелили да реализират нещо, означи Вигенин. " Те могат да реализират нещо единствено в изискванията на разговор и взаимни отстъпки на първо място от тяхна страна. Ние няма да участваме нито в държавно управление с мандата на ГЕРБ, нито въобще ще участваме в договаряния с ГЕРБ. Това сме го заявявали доста пъти, удостоверявам го и в този момент ", съобщи Вигенин.

 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР