БСП няма да изпрати представители за разговори с контактната група,

...
БСП няма да изпрати представители за разговори с контактната група,
Коментари Харесай

БСП няма да преговаря с ГЕРБ

БСП няма да изпрати представители за диалози с контактната група, препоръчана от ГЕРБ.

Това разгласи а конференция водачът на партията Корнелия Нинова след траял близо седем часа Национален съвет. 



„ Не поддържаме държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ”.Няма да се явим на диалози с контактна група, препоръчана от ГЕРБ. Отговорността за сформиране на кабинет е на ГЕРБ и партиите, които смъкнаха нашето държавно управление. Избрахме преговорен екип за другите мандати, когато пристигна време за диалози ”, сподели Нинова.

Тя уточни, че на договарянията за държавно управление Българска социалистическа партия ще настоявя за редица обществени ограничения, измежду които преизчисляване на пенсиите и минимална заплата в размер на 50% от междинната.

„ Друго значимо нещо е поддръжка на енергийно бедните фамилии и отплата за стопанската система поради повишаващите се цени на енергоносителите. Ще продължим, до момента в който не въведем правова страна, ред, правила и господство на закона. Това значи правосъдна промяна. Сред останалите цели ще са опазване на здравето и обучение ”, разясни Нинова.



Тя уточни, че Българска социалистическа партия ще организира Национален конгрес на 11 и 12 февруари 2023 година поради проблемите на партията.  

„ Той ще даде нов небосвод с доста съществени решения. Трябва да се направи подготовка на нова съвременна лява партия. Трябва ни сериозна организационна промяна. Създадохме работна група, която да стартира диалози с други леви партии ", счита Нинова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР