БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова конституция и

...
БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова конституция и
Коментари Харесай

БСП не подкрепя проекта за нова Конституция, отхвърля поканата за консултации

БСП не поддържа предлагането на ГЕРБ за нова конституция и отхвърля поканата за съвещания. Това е мнението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и управлението на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", съобщи на конференция в централата на социалистите проф. Янаки Стоилов, ръководител на правния съвет в Българска социалистическа партия.
От Българска социалистическа партия застават в отбрана на сегашната Конституция и считат, че казусът не е в нейното наличие, а в осъществяването й. Освен това от Левицата излязоха с апел " за изрично опълчване с парламентарни и всеобщи дейности на опита за конституционна замяна, подхваната в заседание, което от ден на ден губи своята представителност и обслужва едно изчерпано ръководство ".
Според Българска социалистическа партия в следващ опит да се задържи на власт ръководителят на ГЕРБ е сложил на карта едно от дребното постижения през последните десетилетия - Конституцията на Република България. Подетата самодейност цели да отклони вниманието от неотложните проблеми, с които ръководството не се оправя, съобщи проф. Стоилов. По думите му така наречен рестарт на политическия модел преследва трайно легализиране на злоупотребите и несправедливостта на формалната и паралелната власт, които задушават самостоятелното развиване и просперитета на нацията. Вместо да подадат оставка " рушителите на парламентаризма и конституционализма влизат в ролята на конституционни законодатели ", считат от Българска социалистическа партия.
" Управляващите работят на правилото - като не изпълняваме Конституцията, да я променим съгласно държанието си. Сега заплахата е още по-голяма - отпращането на главата за главните права в края на оферти план демонстрира желание за тяхно бъдещо орязване. Необходимите промени в правосъдната власт не може да са оправдание за подхванатия от ръководещите ход ", се показва в мнението на Българска социалистическа партия.
" Предложението за сякаш нова конституция основава безконтролна опция на едно Велико национално заседание с неразбираем политически профил и болшинство да ни заведе в парламентарен тупик, а през това време развръзката на политическата рецесия ще се задълбочава и всички остро социално-икономически проблеми ще останат открити ", акцентира проф. Стоилов.

С обособена позиция по тематиката излезе и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Обществото ни узря за нуждата от смяна на модела на ръководство, само че предлагането на ГЕРБ не е смяна, а замяна на изконната воля на народа за правова, демократична и обществена страна. ", отбелязва тя и също насочва апел: " Обръщам се към всички, които милеят за правдивост, независимост, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и активизираме цялата професионална и социална сила. " Нинова прецизира, че стартира образуване на среща с авторитетни, адвокати, професори - депутати от Българска социалистическа партия в 7-то Велико народно събрание директно взели участие в написването и приемането на Конституцията на Република България.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР