"БСП не може да остане с надеждите за получаване на

...
"БСП не може да остане с надеждите за получаване на
Коментари Харесай

Манол Генов: След нови избори ще получим същия фрагментиран парламент 

"БСП не може да остане с очакванията за приемане на третия мандат. В последна сметка това е решение на президента и е негово право на кой да даде мандата и с кой да прави съвещания, доколкото Конституцията го разрешава. Българска социалистическа партия и да получи мандат ще направи всичко допустимо да бъде формирано държавно управление ", разяснява депутатът Манол Генов от Българска социалистическа партия в "Денят ON AIR ".

Той обърна внимание, че Българска социалистическа партия е най-аргументираната и с открита политическа партия в обединението. По думите му този парламент изобщо не е елементарен за реализиране на съдружни договорености и единни политики, само че Българска социалистическа партия се е оказала слепващото звено в тази коалиция. Депутатът счита, че времето на предварителни избори не е в този момент, поради положението на политическата система в страната - след избори ще получим същия фрагментиран парламент с някоя друга политическа мощ.

"Категорично няма да търсим поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Няма да търсим поддръжка от "Възраждане ", тъй като те се оказват много обиграна политическа партия с голяма доза популизъм. Ще водим водим с останалите три партии. Нямаме нищо срещу дори и с наш мандат министър председателят да бъде посочен от друга партия, тъй като в реда на нещата е първата политическа мощ с най-вече места в Народното събрание да носи отговорност за посочването на премиера на страната. Ние сме открити за договаряния и диалози с тези 3 партии ", сподели Генов пред Bulgaria ON AIR.

Според него Кирил Петков би трябвало да си е взел задоволително добър урок след абсурда с съветските дипломати и неизпълнения първи мандат. Той обърна внимание, че експертният кабинет обезличава политиките, води до буксуване в законодателството и в задачите, които се слагат пред кабинета. Генов съобщи, че една от грешките на тази коалиция са тромавите механизми за координиране на законодателството.

"Не считам, че би трябвало някой да се опасява от длъжностен кабинет. Целта на служебните кабинети е да проведат законосъобразни избори. Няма учредения за терзания. Ние минахме през няколко служебни кабинети и не видях някой да е обесен на площада ", означи депутатът.


.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР