БСП не изостря тона срещу управляващите, а казва истини. Прмеиерът

БСП не изостря тона срещу управляващите, а казва истини. Прмеиерът ...

Георги Свиленски: Не изостряме тона към управляващите, а им казваме истини, които явно не им харесват.


БСП не изостря тона срещу управляващите, а казва истини. Прмеиерът Бойко Борисов не беше идвал в парламента повече от 2 месеца. Ние поставихме въпроси, които вълнуват и са важни за всички българи, а той реши да не отговаря и да не успокои гражданите. Поставихме въпроси за Перник, за болничните листове. Казахме истината за реалното състояние на страната, но на премиера явно това не му хареса и започна да влиза в спорове.

Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски, който коментира днешните престрелки в Народното събрание между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. "В политиката е важно да си последователен. Още от самото начало на създаването на КПКОНПИ ние заявихме и предупредихме, че тази комисия няма да работи и няма да свърши работата, за която е създадена. Самият Сотир Цацаров обяви, че ще извади КПКОНПИ от съня. Ние питаме, а кой я приспа? Винаги сме твърдяли, че президентът трябва да назначава председателят на КПКОНПИ, а не да се избира от парламента. Няма как да издигнем алтернативна кандидатура на г-н Цацаров, защото е ясно, че той е подкрепен от управляващите и ще бъде избран. Пак ще повторя, че парламентът не трябва да избира председателя на КПКОНПИ. Това трябва да прави президента", категоричен бе той.

Нинова към Борисов: Всички системи се разпадат, отговорността на първия се носи с оставка

"С нашия бюджет искаме да покажем на всички българи, че има алтернатива и друг път. Искаме да покажем, че правителството на Бойко Борисов не води България в правилния път. Управляващите трябва да слязат при хората и да видят как живеят. Ние не предлагаме да се харчи повече, отколкото се изкарва. Ние искаме справедливо и честно харчане", разкри Свиленски. 

Борисов отвърна на Нинова: Интересува ме оценката на хората, а не вашата

Източник: novini.bg